Karamanlı Çocukları Batı Kültürsüzlüğündeki Süper Kahramanlar Konusunda Uyardı

Karamanlı Çocukları Batı Kültürsüzlüğündeki Süper Kahramanlar Konusunda Uyardı

Mart ayının son haftasında bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle sürdürülen "Kütüphane Haftası”nın 55'incisi Karaman’da kutlanmaya başladı.

Cuma gününe kadar devam edecek. Etkinliklerin ilk gününde Yazar Tuncel Altınköprü, yazar-okur buluşmasıyla Karamanlı öğrencilerle bir araya geldi.  Kop Okuyor Karaman Kop Millet Kıraathanesi Projesi Kapsamında öğrencilerle söyleşi yapan Altınköprü, öğrencilere okumanın önemini anlattı. Okurken de rol model alınması gereken doğru örneklemeler üzerinde farkındalık yaratmaya çalıştı.
Özellikle süper kahraman adı altında çocuklarımıza sunulan ve içinde millet olarak değer verdiğimiz örf adet ve inançlarla zıt olan davranışların sergilendiğinin miniklere anlatıldığı programda, öğrenciler hem düşündüler hem de sorulara yanıt vererek Altınköprü’yü yalnız bırakmadılar.

KOP desteğiyle Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği etkinlikte konuşan Karaman İl Kültür Turizm Müdürü Özlem Koçak, “Kitap; eğitimin, bilimin, sanatın, kısacası insanlığın temelini oluşturur. İnsanlık için bu kadar değer arz eden kitaplar kütüphanelerde korunur, araştırmacıların, öğrencilerin ve tüm insanların hizmetine yine burada sunulur.

Tuncel Altınköprü kimdir?

Yazar, 1946 yılın a İstanbul'da doğdu. Beyazıt Beşinci İlkokulu, İtalyan Ortaokulu ve Pertevniyal Lisesini bitirdi. Ardından girdiği İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Umumî Psikoloji (tezli), Tecrübî Psikoloji, Felsefe ve Çapa Tıp Fakültesi’nden Psikiyatri sertifikalarını aldı.

1971 yılında Altınköprü Yayınevini kurarak kendi eserlerini bu yayınevi bünyesinde yayınlamaya başladı.  Bugün çeşitli konularda yayınlanmış elliyi aşkın telif eseri bulunmaktadır. Kimi dergilerde yayınlanan makalelerinin yanı sıra psikoloji, çocuk eğitimi ve edebiyatı alanında çok sayıda çalışması vardır. Kurucu ortaklarından olduğu İlgi Yayıncılık ve Güçlü Yayıncılık bünyesinde de Türk yayın hayatına hizmet eden yazar, yirmi yıl Ders Kitapları Anonim Şirketinin tasarım ve yayım müdürlüğünü sürdürdükten sonra emekli olmuştur.

Yaşamını halen Yalova’da sürdürmekte olan yazarın; psikoloji, eğitim ve çocuk edebiyatı alanlarındaki kitapları; Hayat ve Çilek Yayınevlerinde yayınlanmaktadır

Yazar Tuncel Altınköprü Karaman'da Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Yazar Tuncel Altınköprü Karaman'da Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber