Karamanlı Dağcılar Aydos Tırmanışında

Karamanlı Dağcılar Aydos Tırmanışında

9. Aydos Tırmanış Şenlikleri Gerçekleştirildi

Dağcıları ve doğaseverleri bir araya getiren her yıl düzenlenerek geleneksel olan Aydos Dağı tırmanışı 15-16 Haziran tarihlerinde ERDAK (Ereğli Dağcılık Kulübü) öncülüğünde gerçekleştirildi.

Karaman'dan Karaman Doğa Sporları Fotoğrafçılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği(KARDOF) yönetim kurulu üyesi Yaşar İncedal şenliklere katılarak Karaman'ı temsil etmiştir. Yaşar İncedal yaptığı açıklamada: " Erdak kulübünün düzenlediği 9. Aydos Dağı tırmanışı faaliyetine katıldık. Birinci gün Ereğli'de Atatürk anıtı önünde düzenlenen törenden sonra İvriz gezildi. Saat 14.00'de Ereğli Çakıllar köyünden başlayan tırmanışımızın birinci gününde 600 metre irtifada 7 km yürüyüşle kamp alanı olan Kral Pınarına ulaştık. Çadırlar kuruldu, akşam yemeğinin ardından istirahate çekildik. Gece 02.30'da kalkıldı.
Hazırlıkların ardından saat: 03.00'de güzel bir havada tırmanışa geçerek 3440 metre zirveye saat 08.30'da ulaştık. Fotoğraf çekimlerin ardından 3 saatlik inişle kamp alanına döndük. Dağcı dostları bir araya getiren bu etkinlikte emeği geçenler teşekkür ederim." dedi.

whatsapp-image-2019-06-17-at-11.30.30-(1).jpeg
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber