Karamanlı Enes Yeşil Karete'de Türkiye Üçüncüsü

Karamanlı Enes Yeşil Karete'de Türkiye Üçüncüsü

Antalya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Minikler - Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası’nda Karamanlı sporcu Enes Yeşil, Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Türkiye Karate Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan Minikler - Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Antalya'nın ev sahipliğinde devam ediyor.

Karaman Gençlik ve Spor Kulübü karate takımının da yer aldığı zorlu şampiyonada antrenör İhsan Özbek eşliğinde minikler ve yıldızlar kategorisinde 15 sporcuyla mücadele eden Karaman ekibi, yıldız erkekler kumite kategorisinde 42 kiloda Enes Yeşil ile bronz madalyanın sahibi oldu.

Karate’de Milli Takıma İlk Sporcu

Aksaray’da düzenlenen okul sporları karate grup müsabakalarında altın madalyaya uzanan Karamanlı sporcu Enes Yeşil başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Antalya’nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada Karaman’ı temsil eden başarılı sporcu yıldızlar erkekler kumitede bronz madalyaya uzanarak 42 kiloda Türkiye 3.’sü oldu. Elde ettiği başarılı sonucun ardından Milli takım kampına davet edilen Yeşil, Karaman’da karate branşında milli takım kampına davet edilen ilk sporcu unvanını da elde etmiş oldu.

Antalya’da düzenlenen şampiyonada kürsü mücadelesine devam eden Karaman ekibi, minik erkekler kata kategorisinde ise takım halinde Türkiye 3.’sü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Şampiyona öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Özbek,” Antalya’da adeta karate şöleni yaşanıyor. 65 ilden 2700 sporcu kendi kategorisinde Türkiye'nin en iyisi olabilmek için mücadele ediyor. Karaman olarak ferdi ve takım kategorilerinde Türkiye üçüncülüğü elde ettiğimiz için mutluyum. Şampiyonada gerçek anlamda çok yetenekli sporcular var. Türk karatesi emin ellerde” diye konuştu.

Minikler-Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası’nda elde edilen başarılardan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Yoğun bir katılımın sağlandığı bu büyük organizasyonda ilimizi başarıyla temsil eden sporcularımızı canı gönülden kutluyor, şahsım adına teşekkür ediyorum. Devam eden şampiyonada mücadele eden tüm sporcularımıza başarılar diliyorum”dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber