Karamanlı Gazi Dede Hayatını Kaybetti

Karamanlı Gazi Dede Hayatını Kaybetti

Karamanlı Gazi Dede eşinin vefatından üç yıl sonra hayatını kaybetti.

Karaman'da Kore Gazisi Süleyman Öztürk, düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Rahatsızlığı nedeniyle 92 yaşında vefat eden Kore Gazisi Süleyman Öztürk’ün cenazesi öğle namazına müteakip Ahmet Yesevi Ulu Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Karaman Şehir Mezarlığına defnedildi.

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Behiç Baş, gaziler ve vatandaşların katıldığı cenaze töreni Kore Gazisi merhum Süleyman Öztürk ve ebediyete irtihal eden tüm şehit ve gazilerimiz için Kuran-ı Kerim okunması ve edilen duaların ardından sona erdi.

Aslen Göcer Köyü'nden 'Gazi Dede' lakaplı Kore gazisi Süleyman Öztürk'ün eşi Emine Öztürk 2018 yılı Eylül ayında hayatını kaybetmişti.

Kore Gazisi Süleyman Öztürk’ün vefatı nedeniyle ailesine taziyede bulunan Vali Işık, merhum Öztürk’e Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve sevdiklerine başsağlığı dileklerinde bulundu.

koregazisi.jpg

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber