Karamanlı Gençler “Bir Şiir Bir Nefes” Yarışması’na Damga Vurdu

Karamanlı Gençler “Bir Şiir Bir Nefes” Yarışması’na Damga Vurdu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ‘Bir Şiir Bir Nefes’ sloganıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma Yarışması’nda Karaman’ı temsil eden Mehmet Huzeyfe Demir ve Seher Turgut birincilik elde etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin geleneksel sanatımıza sahip çıkması amacıyla düzenlenen Kültür ve Sanat Yarışması Grup Finallerinin ilki Eskişehir’de yapıldı. 14-17 / 18-24 bay ve bayan kategorilerinde yapılan yarışmada gençler okudukları ‘Vatan Sevgisi Temalı’ şiirlerle hem ecdadımızı hem de 15 Temmuz şehitlerimizi yad etti.

Alanında uzman jüri ekibi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 14-17 yaş kategori erkeklerde ‘Kurt Bakışı’ şiiri ile Mehmet Huzeyfe Demir ve 18-24 yaş bayanlarda ‘Şehit Anası’ şiiri ile Karaman’dan Seher Turgut Türkiye finalisti yarışmacılar oldu. Kategorilerinde birinci olan Karaman gençlik merkezi üyeleri Mehmet Huzeyfe Demir ve Seher Turgut  16 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenecek Türkiye Finaline katılma hakkı elde etti.

Yarışmalar sonunda Türkiye finalisti oldukları için gurur duyduklarını belirten Karaman Gençlik Merkezi üyesi gençler, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederek, Ankara’da yapılacak olan Türkiye finallerinde Karaman’ı en iyi şekilde temsil edeceklerini belirttiler.

Eskişehir’de yapılan yarışma sonrası dereceye giren Larende Anadolu Lisesi öğrencisi Seher Turgut ve Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Huzeyfe Demir, Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen’i makamında ziyaret etti.

Gezen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek gençlik merkezi üyesi gençlerin başarılarıyla gurur duyduklarını ifade etti.

Ziyaret sonunda dereceye giren gençlik merkezi üyesi gençlere, Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen, Larende Anadolu Lisesi Müdürü Hamza Şanlıtürk, Ömer Dinçer İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Çalışkan ve Larende Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Sevkan Öztaş tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber