Karamanlı İş İnsanı İsmail Toker Vefat Etti

Karamanlı İş İnsanı İsmail Toker Vefat Etti

Yaklaşık 50 yıldır Hollanda'nın Rotterdam kentinde ikamet eden girişimci hemşerimiz İsmail Toker (60) dün akşam hastanede hayata gözlerini yumdu.

Aslen Karaman'a bağlı Kızılyaka köyünden olan İş insanı İsmail Toker için bugün HDV Rotterdam Mevlana Camii'nde, cenaze namazı kılındı. 

Yıllardır işletmesinde yüzlerce insana iş imkanı sunan İsmail Toker'in cenazesine başta ailesi, hemşerileri, çalışanları ile camii cemaatı katıldı. Helallik alınarak kılınan cenaze namazı sonrası aile yaķınları tazileri kabul etti. 

Rahmetli İsmail Toker'in kardeşi Veysel Toker yaptığı açıklamada, "Abim geçen hafta Perşembe günü bağırsak temizliği ameliyatına girdi. Ameliyatın başarılı geçtiğini söyleyen hastane, ameliyat esnasında abimin beyin kanaması geçirdiğini fark etmemiş. Sapasağlam ameliyata giren abim, 3 gün içinde vefat etti. Yaşam fişini çekmek isteyen hastaneye müsaade etmedik. Hatta, abimin ambulans uçakla Türkiye'ye götürülebilmesi için girişim bile başlatmıştık. Maalesef ömrü bu kadarmış, mekanı cennet olsun" dedi. 

İsmail Toker'in cenazesi yarın (Salı) Amsterdam'dan İstanbul'a oradan da memleketi Karaman'a gönderilecek. Cenazenin Çarşamba günü, Karaman'a bağlı Kızılyaka köyünde toprağa verilecegi öğrenildi.

h1-001.jpg

h2-001.jpg

h3-001.jpg

h4-001.jpg

h5-001.jpg

h8-001.jpg

h9-001.jpg

 

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber