Karamanlı Karateciler, Şampiyonada Göz Doldurdu

Karamanlı Karateciler, Şampiyonada Göz Doldurdu

Karaman Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Göktuğ Gökalp Mete, Ali Kemal Mert ve Mustafa Uğur, Erzurum'da düzenlenen Karadeniz ve Hazar Denizi Ülkeleri Karate Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etti.

Türkiye Karate Federasyonu'nun faaliyet takviminde yer alan Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası’nda Yıldız Erkek Milli Takım B Kata kategorisinde mücadele eden Karamanlı sporcular Göktuğ Gökalp Mete, Ali Kemal Mert ve Mustafa Uğur şampiyonayı 1 gümüş, 3 bronz madalya ile tamamladı.

24-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında Erzurum Yenişehir Buz Pateni Pisti'nde düzenlenen turnuvanın ilk gününde ferdi kata kategorisinde mücadele eden Göktuğ Gökalp Mete gümüş madalyanın sahibi olarak turnuvayı ikinci olarak tamamladı.

Aynı kategoride mücadele eden bir diğer sporcu Ali Kemal Mert ise turnuvayı beşinci olarak tamamladı. Milli Takım B olarak turnuvada ter döken Karamanlı sporcular gösterdikleri performansla takdir toplarken, takım olarak elde ettikleri takım üçüncülüğü ile de büyük bir başarıya imza attılar.

Karamanlı sporcuların milli takım adına çok iyi bir mücadele sergilediklerini belirten karate antrenörü İhsan Özbek, “Turnuvada çok iyi bir performans sergileyen sporcularımız disiplin ve kararlılıkları ile göz doldurdu.

Sporcularımızın Nisan ayında gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası’nda elde ettikleri Türkiye üçüncülüğü ve şuanda Uluslararası arenada milli takım adına verdikleri mücadele takdire şayandı. Karaman olarak karate branşındaki mevcut potansiyeli ve kaliteyi bir kez daha göstermiş olduk.

Şunda bu başarılardan gelen şevk ve azimle gelecek sezon için çalışmalarımıza başladık. İnşallah Karaman olarak bu başarı grafiğimizi önümüzdeki yıllarda da sergileyerek milli takımımıza daha çok sporcu göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

Erzurum'da düzenlenen Karadeniz ve Hazar Denizi Ülkeleri Karate Şampiyonası'nda milli takım adına mücadele eden Karamanlı sporcuları gayret ve çabalarından dolayı tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise, “10 ülkeden yaklaşık 1000 sporcunun mücadele ettiği bu önemli turnuvada göğsümüzü kabartan ve başarılarıyla bizleri gururlandıran sporcularımızı gönülden kutluyorum.

Üstün bir mücadele örneğiyle bu gururu bizlere yaşatan sporcularımıza ve bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber