Karamanlı Milli Judocu Enes, Şampiyonada Bronz Madalya Aldı

Karamanlı Milli Judocu Enes, Şampiyonada Bronz Madalya Aldı

Karamanlı Milli Judocu Enes Uysal, Karaman’ın gururu oldu.

3-4 Haziran 2017 tarihlerinde Tekirdağ ilinde düzenlenen U-18 Ümitler Balkan Şampiyonasında Karaman'ın Milli Sporcusu Enes Uysal 55 kg’da Balkan 3.’sü oldu.

Enes bu başarısının ardından 17 Haziran 2017 tarihinde Macaristan da yapılacak olan ortak çalışma kampına katılmayı da hak kazandı. Tekirdağ’da yapılan Ümitler Balkan Judo Şampiyonası’nda, Millilerimiz ilk gün (3 Haziran) madalyasız kürsü bırakmadı.

Türkiye, ilk günü 6 altın, 5 gümüş ve 6 bronz madalyadan oluşan toplam 17 madalya ile ilk sırada tamamladı. İkinci Romanya, üçüncü Sırbistan oldu. 10 ülkeden toplam 270 sporcunun madalya için ter döktüğü ilk gün ülkemiz adına tatamiye çıkan erkek ve kadın sporcularımız başarılı performanslarını madalyalarla süsledi. Şampiyonanın açılışı nedeniyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz ve Balkan Judo Federasyonu Başkanı Dragomir Becanovic birer konuşma yaptılar.

Katılan ülke sporcularına başarılar dilediler. Belediye Başkanı Albayrak daha sonra organizasyonda görev yapan kişilere şampiyona hatırası olarak plaket verdi. Şampiyonanın ilk gününde mücadeleye çıkan ve ilimizi temsil eden Enes Uysal Uysal ilk maçında Bulgar G.Kozarev’a maçın bitmesine son 2 saniye kala 1-0 yenildi ve repesaja kaldı. Yunan G.Rizkov’u ipponla sonra Sırp D.Grujic’i sayı üstünlüğü ile geçen Uysal, Romen M.Tabacariu ile yaptığı madalya maçını yine ipponla kazandı ve bronz madalyayı hak etti.

55 kg’da Umut Enes Kalkan ilk maçında Bulgar H.Gurtsov’u, çeyrek finalde Yunan S.Popounidis’i, yarı finalde Romen M.Tabacariu’yu yenerek finalde Bulgar G.Kozare ile karşılaştı. Rakibini 1-0 yenen Enes Kalkan, altın madalyanın sahibi oldu. Böylelikle 55 kg’da 1.lik ve 3. lüği iki Enes hak ederek bayrağımızı dalgalandırarak İstiklal Marşımızı okuttular. Organizasyon sonunda Türkiye ise toplamda 11 altın, 7 gümüş ve 10 bronz madalya olmak üzere toplamda 28 madalya ile Şampiyonayı birinci tamamladı.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Tekirdağ’ın ev sahipliğinde düzenlenen Ümitler Balkan Judo Şampiyonası’nda 55 kiloda bronz madalyanın sahibi Karamanlı milli judocu Enes Uysal’ı tebrik etti.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Ümitler Balkan Judo Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan Enes Uysal’ı tebrik etti.

Kısacık, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Atatürk Spor Salonu'nda Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Romanya ve Yunanistan'dan toplam 190 sporcu katıldığı Ümitler Balkan Judo Şampiyonası’nda 55 kiloda bronz madalyanın sahibi olan Karamanlı milli judocu Enes Uysal’ı kutluyorum. Karamanlı milli sporcumuzun da yer aldığı kadroda büyük bir başarıya imza atan millilerimiz şampiyonayı 11 altın, 7 gümüş ve 10 bronz olmak üzere toplam 28 madalya ile birincilikle tamamladı. Madalya kürsüsünde yer alan ve bayrağımızı dalgalandıran sporcularımızı tebrik ediyor, kariyerlerinin ilerleyen dönemlerinde bu güzel başarıları sık sık tekrarlamalarını ümit ediyorum” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber