Karamanlı Mühendis Dualarla Uğurlandı

Karamanlı Mühendis Dualarla Uğurlandı

Aslen Karamanlı olup çalıştığı gemide hayatını kaybeden mühendis defnedildi.

Edinilen bilgiye göre, Rusya'nın Novorossiysk Limanı'ndan İzmir'in Nemrut Limanı'na giden Marshall Adaları bayraklı 179 metre uzunluğundaki "Tulpar" adlı geminin makine görevlisi personeli  Karamanlı Ebubekir Topbaş (24), Çanakkale Boğazı geçişi sırasında kalp krizi geçirdi.

Bunun üzerine durum, telsizle Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğüne (VTS) bildirildi, Topbaş'a gemide müdahale için sahil güvenlik ve 112 Acil Servis ekiplerine de bilgi verildi.

ebubekir-topbas.jpg

Çanakkale Yat Limanına gelen sağlık ekipleri "TCSG-32" bot komutanlığı ekipleriyle Akbaş Feneri açıklarındaki geminin bulunduğu mevkiye gidip Topbaş'ı bota aldı.

Buradan limana getirilen gemi personeli daha sonra iskelede hazır bekleyen ambulansa alınıp, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Topbaş, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Tulpar isimli gemi ise savcılığın talimatıyla işlemlerinin tamamlanması için Karanlık Liman demir mevkisine gönderildi.
Hayatını kaybeden Topbaş’ın cenazesi bugün öğlen namazına müteakip Berendi köyünde kılınan cenaze namazı sonrası defnedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber