Karamanlı Şehit Polise Babaocağında Helallik

Karamanlı Şehit Polise Babaocağında Helallik

Şehit kızı Alanur Kurşun: "Sen daha benim okuduğumu görecektin"

Konya, Kadınhanı Bölge Trafik İstasyon Amirliğinde görevli olup, amirlik önünde yapılan trafik uygulaması sırasında, Afyon istikametinden gelen aracın çarpması sonucu şehit olan Polis Memuru Erkan Kurşun, 17 Temmuz 2017 Pazartesi günü, Konya Emniyet Müdürlüğünde düzenlen törenle memleketi Karaman’a uğurlandı.

Törene; Konya Valisi Yakup Canbolat, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral Mehmet Özlü, Emniyet Genel Müdürlüğü Belge Yönetim Daire Başkanı Gökhan Özsavaş, kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Jandarma Komutanı J. Albay İsmet Cansaran, ilçe belediye başkanları, İl Emniyet Müdürlüğü personeli ve şehidin yakınları katıldı.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, "16 Temmuz tarihinde İstanbul'da hain bir saldırı neticesi şehit olan Battal Yıldız kardeşimizin ardından maalesef Kadınhanı ilçemizde görevini ifa ederken şehadete ulaşan Erkan Kurşun isimli meslektaşımızın, kardeşimizin şehadet haberini almanın üzüntüsü içerisindeyiz.

Biz geride kalanlar onlardan ayrı kalmanın üzüntüsünü yaşıyoruz ancak dinimizde peygamberlikten sonra en yüce mertebenin şehitlik olduğunun bilinciyle yüreklerimizi teselli ediyoruz. Kardeşimizi vatana hizmet ederken, görevini yaparken bu kutsal vazifeyi ifa ederken şehit verdik. Şehidimize ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet, şehidimizin kıymetli yakınlarına başsağlığı diliyorum" diyerek konuştu.

Şehit kızı Alanur Kurşun: "Sen daha benim okuduğumu görecektin"

Şehidin na’şının cenaze aracına koyulduğu esnada şehidin kızı Alanur Kurşun, "Baba sen daha benim okuduğumu görecektin" diyerek gözyaşı döktü. Bu sırada şehidin yakınları Alanur'u teselli etmeye çalıştı. Şehidin eşi Suna Kurşun ise sağlık ekiplerinin yardımıyla tekerlekli sandalyeyle götürüldü. Şehit olan polisin cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketi Karaman’a getirildi.

Polis eskortuyla Karaman Gazidükkan Mahallesinde bulunan babaevine getirilen Kurşun için burada helallik alındı. Şehit yakınlarının gözyaşlarının sel olduğu helallik yerinde din görevlileri tarafından tekbirler getirildi.

Karaman Belediyesi tarafından cenaze taziye hizmetleri verilirken Başkan Yardımcısı Abdullah Bağırgan da şehit ailesine taziyelerini iletti.

kursuncenaze.jpg

Şehidi babaevinde aile yakınları, emniyet personelleri, kardeşi Serdar Kurşun’un mesai arkadaşları ve vatandaşlar karşıladı.

Şehidin cenazesi daha sonra Karaman Devlet Hastanesine götürüldü.

Yarın öğle namazına yakın bir saatte ise Karaman Aktekke Kent Meydanına götürülecek ve öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Karaman Şehir Mezarlığında bulunun Polis Şehitliği’ne defnedilecek.

Karaman Habercisi olarak şehidimize Allah’tan rahmet diler, yakınlarına sabırlar dileriz.

Karamanlı Şehit Polise Babaocağında Helallik

Karamanlı Şehit Polise Babaocağında Helallik

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber