Karamanlı Sporculardan Tarihi Başarı

Karamanlı Sporculardan Tarihi Başarı

Okullararası Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda Karamanlı bedensel engelli yüzücüler 6 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalyanın sahibi olarak tarihi bir başarıya imza attı.

Mersin’in ev sahipliğinde düzenlenen Okullararası Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonasının ilk gününde Karaman Gençlik ve Spor Kulübü Bedensel Engelliler yüzme takımı sporcuları sabah ve öğleden sonra yapılan seanslarda 4 altı ve 1 bronz madalya kazanarak şampiyonaya altın bir başlangıç yapmıştı.

Şampiyonanın ikinci gününde de hız kesmeyen Karaman ekibi yıldız kızlarda Neslihan Kılıçoğlu ile 50 metre sırt s4 kategorisinde ve 100 metre kurbağalamada altın madalyanın sahibi oldu.

Şampiyonada dört kategoride mücadele eden Kılıçoğlu, alınan sonuçların ardında dört kategoride de Türkiye şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı. Yıldız erkeklerde mücadele eden Emirhan Kılıç ise 100 metre sırt üstü kategorisinde gümüş madalyanın sahibi olarak şampiyonayı iki Türkiye şampiyonluğu ve bir Türkiye ikinciliği ile tamamladı.

İki gün süren yarışların ardından Karaman ekibi 6 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalyanın sahibi olarak şampiyonada tarihi bir zafere imza attı.

Bedensel engelli sporcularla birlikte büyük bir aile olduklarını belirten yüzme antrenörü Aziz Hopyar, “Allah’ımıza hamdolsun başarılı, zorlu ve zevkli bir sezonu daha geride bıraktık. Bu sezon bedensel engelli sporcularımızla birlikte iki kulvarda da çok emek verdik.

Hem oturarak voleybolda(paravolley) hem de bedensel engelliler yüzme branşlarında çok çalışarak önümüze büyük hedefler koyduk. Bugün alınan sonuçlarla sporcularımız emeklerinin karşılığını başarılarla süslediğin görmek gurur verici bir olay. En büyük hedefimiz ise Neslihan Kılıçoğlu’nun Avrupa barajını geçip uluslararası arenada ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmesini sağlamak. Okulların tatili ne girmesiyle birlikte çalışmalarımızı bu yönde artıracağız” diye konuştu.

Karaman bedensel engelli yüzme takımı sporcuları başarılarından dolayı kutlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Mersin’de düzenlenen okullararası Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonasında dereceye girerek bizlere büyük bir gurur yaşatan sporcularımızı başarılarından dolayı kutluyorum. Karaman adına yarışan üç sporcumuzun da kürsüde yer alması gurur verici. Bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Oturarak voleybol ve bedensel engelliler yüzme branşlarında Karaman’ı en iyi şekilde temsil eden sporcularımıza gayretleri ve üstün çabalarından dolayı teşekkür ediyor, daha büyük başarılara imza atacaklarına inanıyorum.”ifadelerini kullandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber