Karamanlı Tekvandocu Elif Şimşek Türkiye İkincisi Oldu

Karamanlı Tekvandocu Elif Şimşek Türkiye İkincisi Oldu

Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından Konya’da düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri" Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda Karamanlı tekvandocu Elif Şimşek Türkiye ikincisi oldu.

Türkiye Tekvando Federasyonu 2016 yılı faaliyet takviminde yer alan Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası 08-11 Ekim 2016 tarihleri arasında "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri" Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası adı altında Konya’da yapıldı. Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda yapılan şampiyonada 68 ilden 680 bayan, 800 erkek toplam 1480 sporcu mücadele etti.

Çekişmeli geçen şampiyonada Karaman’ı temsil eden sporcu Elif Şimşek 55 kiloda Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Finalde, tecrübeli rakibi Tuğba Yılmaz ile karşılaşan Şimşek, dört raunt boyunca puan vermediği mücadeleyi bar üstünlüğü ile kaybederek gümüş madalyanın sahibi oldu. Başarılı sporcu elde ettiği derece ile aynı zamanda İstanbul’da yapılacak olan İsmet Iraz Uluslararası Tekvando Şampiyonasına katılma hakkı elde etti. Karaman’ı temsil eden bir başka sporcu Samet Çelik ise 45 kiloda mücadele ettiği şampiyonada ilk sekiz içerisine girme başarısı gösterdi.

Şampiyona sonunda Elif Şimşek’i tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Konya’da gerçekleştirilen ve katılımın bir hayli yoğun olduğu şampiyonada Türkiye ikincisi olan ve ilimize gümüş madalya kazandıran sporcumuzun başarısı bizleri sevindirmiştir. Gelen bu başarının ardından ilimizde tekvandoda milli sporcu sayısını on dokuza çıkarmış olduk. Karaman olarak spordaki başarımızı artırarak devam ettireceğiz." dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber