Karamanlılar Bu Manzarayı Kaçırmadı

Karamanlılar Bu Manzarayı Kaçırmadı

Hafta sonu sosyal medya en çok paylaşılan fotoğraf oldu.

Değişen hava şartları ile gökyüzündeki hareketlilikte gözlerden kaçmadı. İki gündür sosyal medya ortamlarında Karamanlılar tarafından en çok paylaşılan fotoğraf bulut hareketleri ve günbatımı oldu.

Bugünkü Dolunayı Kaçırmayın

Gezegenimiz ve uydusunun yörüngeleri arasındaki fark nedeniyle bu gök olayı oldukça ender gerçekleşiyor.

Güneş, Dünya ve Ay'ın aynı çizgi üzerinde sıralanmasıyla dolunay oluşuyor, dolunayın Süper Ay olabilmesi içinse Ay'ın Dünya'ya en yakın olduğu yerberi evresinde olması gerekiyor.

Bu gerçekleştiğinde, Ay, normalden yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak görünüyor. 14 Kasım Pazartesi günü görülecek Süper Ay, yalnızca bu yılın değil aynı zamanda 1948'den bu yana görülenlerin de en büyüğü ve en parlağı olacağı için büyük önem taşıyor.

Türkiye saatiyle 16.52'de en büyük haline ulaşacak olan Süper Ay, bu sebeple ülkemizde tam olarak görülemeyecek. Ancak pazar ve pazartesi geceleri Ay'ın Süper Ay'a en yakın halini görmek mümkün olacak. Ay, bu tarihten sonra en erken 25 Kasım 2034'te Dünya'ya bu kadar yaklaşacak. Süper Ay, 14 Kasım'daki kadar büyük olmasa da aralık ayında da görülebilecek. Ancak NASA uzmanlarının açıklamalarına göre bu Süper Ay, parlaklığından ötürü Geminid meteor yağmurlarının görülmesini büyük ölçüde etkileyecek.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber