Karamanlılar Dikkat! Maske Kullanımında Yeni Dönem

Karamanlılar Dikkat! Maske Kullanımında Yeni Dönem

Karaman İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Vali Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında toplanarak virüsle mücadeleyi değerlendirdi.

Karaman'da Pandemi Toplantısında, Ülkemizde ve Karaman'da son dönemlerde görülen varyant (mutasyon) virüsün, normal virüse göre bulaşıcılığının 3-4 kat daha fazla olduğu buna bağlı olarak vaka artışlarında da belirgin bir artışın yaşandığı değerlendirildi.

Kalabalık ortamlarda uzun süreli durulmamasının ve Bilim Kurulunun da tavsiye ettiği üzere çift maske kullanılmasının vaka artışını önlemede etkili olacağı belirtildi.

17 Mart 2021 Çarşamba günü Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve Vali Işık’ın başkanlık ettiği toplantıya Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve kurulun diğer üyeleri katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber