Karamanlılara Önemli Uyarılar Yapıldı

Karamanlılara Önemli Uyarılar Yapıldı

Karamanlılara koronavirüs vakaları konusunda sağlık il müdürlüğünden açıklama yapıldı.

Karaman Sağlık İl Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Açıklamada;

"Dünyamızı etkisi altına almış olan Covıd19 diğer ismiyle Koronavirüs, ülkemiz genelinde bugüne kadar 4711 can kaybına mal olmuştur.

İki buçuk milyona yakın vatandaşımıza test yapılmış 171.000 vatandaşımızın testi pozitif çıkmıştır. Bu pozitif vakalarımızdan 141.000’i iyileşmiş 30.000 civarı vatandaşımız halen hastanelerimizde tedavi altındadır.

Covıd vakaları ülkemizde görüldüğü günden itibaren ilimizde makul düzeylerde seyrederken Ramazan bayramı itibari ile artış göstermeye başlamıştır. Bu artışın sebepleri sosyal mesafeye dikkat edilmemesi ve maske kullanımındaki azalmalardır.

İlimizde yaşanan bu durum karşısında Hıfzıssıhha kurulumuz İlimizde maskesiz dolaşma yasağı getirmiştir. Halkımızdan istirhamımız İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarını özverili bir şekilde takip ederek uymalarıdır. Allah’ın izniyle toplumumuzu tehdit eden bu virüsle savaşı sağlık çalışanlarımız ve sizlerin de desteğiyle hep birlikte kazanacağız.

Ülkemiz genelinde Vaka sayısındaki azalışın başarısı; maske ve sosyal mesafe kuralına uyularak gerçekleştiğini unutmayalım. Tedbirlere ne kadar uyarsak o kadar güvende olacağız, tedbirlere uymazsak da bu virüsten kurtulamayacağımızı unutmayalım. Değerli Karaman halkımızı tedbiri elden bırakmayarak sağlık camiamıza bu zorlu süreçte destek olmaya ve ilimizi korona virüs sürecinden kurtarmaya davet ediyorum. 

Halkımıza; Tedbirli, Maskeli, Mesafeli , Ve sağlıklı günler diliyorum." denildi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber