Karapınar'da Çeyiz Hazırlama Kursu

Karapınar'da Çeyiz Hazırlama Kursu

Karapınar ilçesinde çeyiz hazırlama kursuna yoğun ilgi gösteriliyor.

Karapınar ilçesinde çeyiz hazırlama kuruna yoğun ilgi gösteriliyor.

Karapınar Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan Çeyiz Ürünleri Hazırlama Kursu'nda kursiyerler hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de aile ekonomilerine katkıda Bulunuyor.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Aydınbelge, gazetecilere yaptığı açıklamada, elle yapılan işleme ürünlerinin modern tekniklerle yeniden değerlendirildiğini belirterek, "Yıllar önce pek çok zorlukla yapılmış olan işlemeler bir dönem değerini kaybetmiş gibi gözükse de açılan kursta geleneksel ürünler ile modern tasarımlar birleştirilerek ortaya çok güzel ürünler çıkarılıyor. Kursiyer hem geleneksel el sanatlarımıza yeniden değer kazandırırken hem de aile bütçelerine katkı sağlamış oluyor. Önceden neredeyse her evde yapılan ancak günümüzde artık yapılmayan el işlemesi ürünler de yeniden hayat buluyor." diye konuştu.

Kaynak:Konya Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber