Karapınar’da Eriyen Kar Suları Derelere Canlandırdı

Karapınar’da Eriyen Kar Suları Derelere Canlandırdı

Konya'nın Karapınar ilçesinde son bir aydır etkili olan kar yağışları, yöre genelinde olduğu gibi Yeşilyurt Mahallesi'nde de yüzleri güldürdü.

Konya'nın Karapınar ilçesinde son bir aydır etkili olan kar yağışları, yöre genelinde olduğu gibi Yeşilyurt Mahallesi'nde de yüzleri güldürdü. Karacadağ'ın eteklerinde yer alan Yeşilyurt, bereketli günler yaşıyor.

Karacadağ'da biriken karların son günlerde erimeye başlamasıyla birlikte, yıllardır kuruyan dere yatakları yeniden suyla buluştu. Eriyen kar suları, özellikle Ovacılık mevkisinde dereleri adeta coşturdu. Dereden yeniden su aktığını gören mahalle sakinleri büyük sevinç yaşarken, bu durum hem tarım hem de yeraltı su kaynakları açısından umut verici olarak değerlendirildi. Vatandaşlar, uzun süredir böyle bir manzaraya tanıklık etmediklerini belirterek, kar yağışlarının bölge için adeta can suyu olduğunu ifade etti.

Karapınar’da Eriyen Kar Suları Derelere Canlandırdı

Karapınar’da Eriyen Kar Suları Derelere Canlandırdı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber