Karatay’a 110 Bin Metrekarelik Alanda 35 Yeni Park Daha Kazandırılıyor

Karatay’a 110 Bin Metrekarelik Alanda 35 Yeni Park Daha Kazandırılıyor

Konya'nın Karatay İlçe Belediye Başkanı Hasan Kılca, yeşillendirme ve park projelerine büyük önem verdiklerini söyleyerek, belediye olarak toplamda 110 bin metrekare alanda 35 yeni parkı daha ilçeye kazandıracaklarını belirtti.

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Hasan Kılca, yeşillendirme ve park projelerine büyük önem verdiklerini söyleyerek, belediye olarak toplamda 110 bin metrekare alanda 35 yeni parkı daha ilçeye kazandıracaklarını belirtti.

Karatay Belediyesi, özellikle son yıllarda ilçeye birçok park, bahçe ve yeşil kuşak kazandırarak ilçenin yeşil dokusu ile yaşam standardına önemli katkılar sağladı. Sadece son 4,5 yılda birçok park ve yeşil kuşak projesini tamamlayarak vatandaşın hizmetine sunan Karatay Belediyesi, bu çalışmalarına her gün bir yenisini ekliyor ve şu anda 35 yeni parkın yapım çalışmalarını sürdürüyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin Mengene, Hamzaoğlu, Akabe Mahallesi Yeniceler Caddesi ve Bakırcıbey Sokak, Köprübaşı Mahallesi ve Yediler Mahallesi'nde yapımı devam eden parklardaki çalışmaları yerinde inceledi.

"Karatay'ı yeşille donatıyoruz"

Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Hasan Kılca, park ve yeşillendirme projeleriyle Karatay'ın tamamında ferah ve modern yaşam alanları oluşturduklarını ifade ederek, "Tüm yaşam alanlarımızı ağaçlandırma ve yeşillendirme hizmetlerimizle güzelleştirmeye devam ediyoruz. Mahallelerimizde park çalışmalarımıza devam ediyoruz. Karatay'ın her mahallesine, her köşesine yeşil kuşak parklar yapıyoruz. Karatay'ı adeta yeşille donatıyoruz. Kişi başına düşen yeşil alan miktarını da artırıyoruz. Bu yıl hedeflediğimiz 35 parkımız vardı. İhalelerini yaptık. Şimdi de yapım aşamasında süreci takip ediyoruz. Akabe Mahalle'mizde Ahmet Çalık Parkı'mızın hemen devamında Bakırcıbey Sokaktaki yaklaşık 17 bin metrekarelik parkımızı inceledik. Belli bir aşamaya gelindi. Çevre düzenleme çalışmalarımız sürüyor. Bir taraftan sert zemin çalışmaları, bir taraftan ağaç dikim çalışmaları sürüyor. İnşallah bu yıl içerisinde toplamda 110 bin metrekare alandaki 35 parkımızı bitirmiş olacağız. Karatay'ımızda her yıl yeşil alan miktarını artırmak için gece gündüz demeden çalışmalarımız sürecek. Hedefimiz kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırarak ve insanların dinlenebileceği, çocuklarımızın eğlenebileceği, sosyal donatılarla mekanlar oluşturmak. Her şey Karatay'ımız ve hemşehrilerimiz için" dedi.

Karatay’a 110 Bin Metrekarelik Alanda 35 Yeni Park Daha Kazandırılıyor

Karatay’a 110 Bin Metrekarelik Alanda 35 Yeni Park Daha Kazandırılıyor

İlgili Haberler

Kaynak:Konya Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber