KARDOF Kulübü Derneği'nden Yürüyüş Etkinliği

KARDOF Kulübü Derneği'nden Yürüyüş Etkinliği

Karaman Doğa Sporları Fotoğrafçılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği(KARDOF) 14 Nisan Pazar günü Ereğli İvriz Barajı etrafında yürüyüş etkinliği gerçekleştirdi.

KARDOF yönetim Kurulu Üyesi Yakup Tamer Çıtlak yaptığı açıklamada:

"Sabah kulüp merkezinden doğa severlerle saat 08:15 gibi yola çıktığımız gezimize Dedeköy kahvesinde yaptığımız kahvaltı sonrası başladık. Dedeköy'de bulunan pınar ve köyde bulunan tarihi eski kiliseden çevrilen camiyi gezdik. İvriz istikametine doğru yol alırken yolda koyun sürülerinin yanından, kıraç bir araziden orman içerisindeki patika sonrası İvriz'i yukarıdan gören tepeye geldik.

Burada İvriz barajı ve uzaktan görünen delikli kaya ve kızlar,oğlanlar sarayına gitmek için dik bir yamaçtan aşağıya indik. Aşağıdaki yol üzerinde verdiğimiz molada, yanımızda getirdiğimiz azıklarımızı atıştırıp tırmanış ile çıkacağımız kızlar oğlanlar sarayına gelmek isteyenlerle birlikte yola çıktık. Delikli kayanın yanından dik kuru dere yatağından oğlanlar sarayına ulaştık. Karşı tepe kızlar sarayı ve burada bulunan mağara içerisindeki sonsuz çukuruna baktıktan sonra aşağıda bulunan arkadaşlarımızın yanına geri döndük.

Hep birlikte İvriz kabartması yanında toplu fotoğraf sonrası balık restoranında yemeklerimizi yedik. Gök gürültüsü sonrası başlayan yağmur nedeni ile kalan etabımızı iptal ettik. Aracımızla baraj kenarında kısa bir mola
sonrası dönüş yoluna geçtik. 17:45 gibi kulüp binamızda sona eren etkinlik sonrası gelecek hafta sonu Kavaközü Taşkale gezimizde buluşmak üzere ayrıldık. Tüm katılımcılarımızı teşekkürler ederiz."dedi.

KARDOF Kulübü Derneği'nden Yürüyüş Etkinliği

KARDOF Kulübü Derneği'nden Yürüyüş Etkinliği

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber