Kavaközü İsyanda! "Suyumuz Kurursa Bizim Ölmemiz Gerekir"

Kavaközü İsyanda! "Suyumuz Kurursa Bizim Ölmemiz Gerekir"

Karaman’ı Ayrancı üzerinden Erdemli’ye bağlayacak yolun çalışmaları öyle bir noktaya geldi ki!

Karaman’ın Ayrancı üzerinden Erdemli’ye bağlanması için devam eden yol çalışmaları devam ediyor.

Yol Kavaközü köyü civarında ise köylülerin tepkisine neden oldu.

Köylülerinde bahçe ve içme suyu temin ettikleri bölgeden geçmesi gereken yol için, geçtiğimiz yıl köprü yapılarak su kaynaklarına zarar verilmemesi konuşuldu.

Ancak devam eden çalışmalarda köprü yerine doldurma zemin ile devam ediliyor. Bu sebeple de o mevkide zemin güçlendirme çalışmalarına başlandı.

Ne var ki bu çalışmalar o bölge bulunan su kaynaklarını kullanan çiftçiler için büyük bir problem.

Bu problemden büyük bir mağduriyet yaşadıklarını ifade eden bir çifti Karaman Habercisi’ne konuşarak yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

basliksiz-1-188.jpg

Müteahhit firma yetkilileri ise bu bölgenin kendilerine verilen projede hazine arazisi olduğunu,  yol çalışmalarına verilen plan doğrultusunda devam edeceklerini, zeminin betonla doldurulsa bile suyun farklı bir noktadan yeniden çıkabileceğini söylüyor.

Şimdi akıllarda ki tek soru köylülerin su kaynakların köreltilerek su sıkıntısı çekmesinin önüne nasıl geçilerek, problem çözüme kavuşacak.

Karaman Ayrancı Kavaközü Köyü Su Problemi

Karaman Ayrancı Kavaközü Köyü Su Problemi

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
1 Yorum