Kayseri’de Askere Hain Saldırı

Kayseri’de Askere Hain Saldırı

Kayseri Erciyes Üniversitesi önünde çarşı iznine çıkan askerlerin olduğu halk otobüsünün yanına yanaşan bombalı araç infilak etti.

Kayseri'de, çarşı iznine çıkan askerlerin içinde bulunduğu özel halk otobüsünün Talat Bulvarı Caddesi üzerinde Erciyes Üniversitesi önünden geçişi sırasında patlama oldu.

Patlamaya, otobüsün hemen yanına yaklaşan bir aracın sebep olduğu öğrenildi. Patlamada ilk belirlemelere göre hayatını kaybedenler ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Bomba Yüklü Araç Otobüsün Yanına Yaklaştı

Patlama bugün saat 08.45'de Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında, acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'nde meydana geldi. Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtilen halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna otomobil yanaştı. Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi.

NTV canlı yayınına bağlanan İHA muhabiri Cem Atakan, "Görgü tanıkları Erciyes Üniversitesi'nin hemen önünde özel halk otobüsünün yanında bir aracın infilak ettiğini söyledi" dedi.

Çarşı İznine Çıkan Askerler Hedef Alındı

 

CNN Türk canlı yayınına bağlanan DHA Kayseri muhabiri Oktay Ensari, halk otobüsünde çarşı iznine çıkan askerlerin olduğunu, patlamanın da bu araca yaklaşan sivil bir aracın patlatılmasıyla meydana geldiğini ileri sürdü.

Şehit ve Yaralılar Var

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, "Kayseri Emniyet Müdürü 'bombalı araç saldırısı' dedi. Şehit ve yaralılar olduğunu aktardı" diyerek yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlattı.

Kayseri Emniyet Müdürü ile görüştüğünü ifade eden CHP Milletvekili Çetin Arık, NTV'ye telefon bağlantısı ile katılarak açıklamalarda bulundu! Sözlerine başsağlığı temennisiyle başlayan Arık, Emniyet müdürlüğünden alınan bilgiye çarşı iznine çıkan askerlerin hedef alındığı ve vatandaşların da yoğun olarak bulunduğu bir noktada bombalı aracın patlaması sonucu gerçekleştiğinin ifade edildiğini söyledi.

Komando Birliği de Yol Üzerinde

Ensari, patlamanın, bir terör patlaması gibi göründüğünü belirtti. Ensari "Palas Caddesi, şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıkta. Orası yoğun bir yer değil. Okullar da tatil. Hafta içi yoğun olan bir yol. Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası var. Planlanmış bir olay gibi görünüyor. Sabah 08:45 sıralarında oldu" dedi.

Önce Kaza Sanıldı

Görgü tanıkları ise "Önce bir trafik kazası zannettik ancak daha sonra otobüsün patlamayla savrulduğunu gördük" diyerek olay anını anlattı.

Yayın Yasağı Getirildi

RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

Başbakan Bilgilendirildi

Başbakan Binali Yıldırım Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan hareket etmek üzere uçağa binmek üzereyken Kayseri'deki patlama haberini aldı. Başbakan haber sonrasu uçaktan inerek olay hakkında bakanlardan bilgi aldı.

Acil Kan Aranıyor

Kayseri'de sabah saatlerinde halk otobüsünün geçişi sırasında Erciyes Üniversitesi önünde meydana gelen patlama sonrasında, hastanelerde yaralılar için kan bağışı anonsu yapılmaya başlandı.

Patlama bölgesi güvenlik kuvvetleri tarafından çevrilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Olay sonrası Karaman Emniyeti'de kontrollerini sıklaştırıken patlamada Karamanlıbir asker olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber