Kayseri'de Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Kayseri'de Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Kayseri ve ilçelerinde karla mücadele çalışmaları sürüyor.

Kayseri ve ilçelerinde karla mücadele çalışmaları sürüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ekipler, 14 ilçede yoğun tipi ve kar dolayısıyla kapanan 270 mahalle yolunu ulaşıma açtı.

Toplam 128 araç, 291 personelle merkez ve ilçeler olmak üzere 16 ilçede çift vardiyalı çalışan Büyükşehir Belediyesinin karla mücadele ekipleri, kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek ve yollarda trafik akışının sağlanabilmesi için çalışmalara devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, kar yağışı nedeniyle kapalı olan Akkışla'da 9, Bünyan'da 23, Develi'de 30, Felahiye'de 11, İncesu'da 4, Kocasinan'da 21, Özvatan'da 6, Pınarbaşı'da 65, Sarıoğlan'da 25, Sarız'da 22, Talas'ta 7, Tomarza'da 25, Yahyalı'da 16 ve Yeşilhisar'da 6 olmak üzere toplam 270 mahalle yolunu 2 bin 160 kilometrelik alanda yapılan çalışma sonucu ulaşıma açtı.

Akkışla ilçesinde 2, Bünyan'da 4, Develi'de 5, Pınarbaşı'da 40, Sarıoğlan'da 5, Sarız'da 30, Talas'ta 2, Tomarza'da 17 ve Yahyalı'da 1 mahalle yolunda çalışmalar sürüyor.

- İlçelerdeki kar çalışmaları

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, karla mücadele ekiplerinin gece çalışmalarına katılarak kar kürüdü ve çalışanlarla sohbet etti.

Ulaşımın aksamaması için tüm ekiplerin sahada olduğunu belirten Palancıoğlu, "Hastaneler ve okullar başta olmak üzere bölgemizdeki ana arterler ve ara yollar tamamen trafiğe açılmış durumda. 3 vardiya halinde 24 saat çalışmalar devam etmektedir. Özellikle Erciyes'e çıkış ve iniş konusunda da herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Karla mücadele için 400 personel, tuz serpme araçları, kepçe, greyder ve kamyonlar, 4x4 araçlar olmak üzere 170 iş makinası bu çalışmada yer aldı." ifadelerini kullandı.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da gece boyunca ilçenin dört bir yanında devam eden kar temizleme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarını yerinde takip etti.

İşçilere tatlı ikram eden Çolakbayrakdar, kar yağışının şehre ayrı güzellik kattığını belirterek, vatandaşların daha güvenli ulaşımını sağlamak için 24 saat esasına göre aralıksız çalıştıklarını aktardı.

Hacılar ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından Hacılar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de kapalı yol kalmaması için çalışıyor.

İlçede hayatı kolaylaştırmak adına tüm hazırlıkların önceden yapıldığını belirten Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, kar yağışıyla gece mesaisi yapan ekiplerin çalışmalarını yerinde denetledi.

Ekiplerin ara vermeden çalıştığını belirten Özdoğan, ana güzergah ve mahalle aralarında yapılan çalışmalarla yolların açık olduğunu belirtti.

Kayseri'de Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Kayseri'de Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Kayseri'de Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Kayseri'de Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Kayseri'de Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Kaynak:Kayseri Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber