Kazım Karabekir Paşa, Yurdunda Anıldı

Kazım Karabekir Paşa, Yurdunda Anıldı

Kazım Karabekir Paşa, ölümünün 70’inci yılında ismini taşıyan İlimiz Kâzımkarabekir ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.

Anma töreni, Kazım Karabekir Paşa Anıtı önünde Vali Fahri Meral ve il protokolü tarafından çelenklerin sunulmasıyla başladı. Buradaki program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.
 
Kazım Karabekir Paşa’nın ölümünün 70’ inci yıldönümü nedeniyle hazırlanan anma programı Kâzımkarabekir Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklerle devam etti.
 
Türk tarihinin ve milli mücadelemizin önemli kahramanlarından birisi olan Şark Fatihi Kazım Karabekir Paşa’nın ölümünün 70’inci yıldönümü nedeniyle hazırlanan anma programında; Vali Fahri Meral, Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, İlçe Kaymakamı Ramazan Polat, İlçe Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı birer konuşma yaptılar.

basliksiz-3-017.jpg
 
Anma programı dolayısıyla İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Dr. Faruk Özlü ve Karaman Milletvekili Recep Konuk’un telgraf mesajları okundu.
 
Konuşmaların ardından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Alaattin Uca tarafından milli mücadelemizin unutulmaz kahramanlarından olan Şark Fatihi Kazım Karabekir Paşa’nın farklı yönleriyle ele alındığı bir konferans verildi.
 
Kazım Karabekir Paşa’nın ölümünün 70’inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma programına; Vali Fahri Meral ve eşi Zehra Meral, Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Garnizon Komutanı Yurdakul Kazım Türkmen, Karaman Belediye Başkan Vekili Duran Kabaağaç, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, İlçe Kaymakamı Ramazan Polat, Belediye Başkanı Ali Rıza Alanlı, daire müdürleri,  gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kazım Karabekir Paşa Anma Etkinlikleri

Kazım Karabekir Paşa Anma Etkinlikleri

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber