Kazım Karabekir Paşa'nın Vefatının 69. Yıl Dönümü

Kazım Karabekir Paşa'nın Vefatının 69. Yıl Dönümü

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Kazım Karabekir Paşa'nın vefatının 69. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Şeker mesajında Karaman'ın ve ülkemizin önemli şahsiyetlerinden ve Birinci Dünya Savaşı ve İstiklal Harbinin unutulmaz kahramanlarından olan Kazım Karabekir Paşa'yı 69. vefat yıldönümünde rahmetle ve minnetle andığını belirtti.

1919'da Şark Cephesi Komutanlığına atanan Kazım Karabekir Paşa'nın, Şark Cephesi Komutanı olarak kendisine verilen bütün görevleri büyük başarılarla yerine getirdiğini ve doğudaki kesin sınırımızın çizilmesinde büyük rol oynadığını ifade eden Şeker açıklamasında şunlara yer verdi: 

"Bu büyük başarılarından dolayı 'Şark Fatihi' namını alan Kazım Karabekir Paşa, sadece bir komutan değil aynı zamanda bir eğitimci, bir rehber ve çok önemli bir siyasetçidir.

Eğitim alanında da çok büyük hizmetleri bulunan Kazım Karabekir Paşa çocukların eğitiminin yanı sıra halkın eğitimi ile de yakından ilgilenmiştir. Ayrıca savaşta katledilen ailelerin yetim yavrularına gerçek bir baba olmuş, binlerce bakımsız çocuğun hayat ve geleceğini kurtarmıştır. 69. vefat yıl dönümünde Kazım Karabekir Paşa'yı ve kurtuluş savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet, şükran ve minnetle yad ediyorum. Allah hepsinden razı olsun, mekanları cennet olsun."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber