Kazımkarabekir İlçesinin Sevimli Sakinleri

Kazımkarabekir İlçesinin Sevimli Sakinleri

Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesinde sakinlik sincaplara yaradı

Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesinde, Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle vatandaşların dışarı çıkmaması ve sokak ve caddelerin boş kalması sebebiyle yıllardır görülmeyen sincaplar şehre indi.

Asıl geçim kaynağı çiftçilik/hayvancılık olan ve geniş ovalara ve meralara sahip ilçe halkının, tarım faaliyetleri için ovaya/tarlalara gitmesinden dolayı ve pandemi sebebiyle ilçe merkezinde hayat durağanlaştı.
İnsan ve taşıt kalabalığı gözle görülür şekilde azaldı. Bunu fırsat bilen sincaplar, Subaşı mahallesinde, sokaklarda, evden eve telefon telleri üzerinde cambazlık yapmaya, cirit atmaya başladı.

Telefon telleri ve ağaçlar üzerinden evden eve yiyecek bulmak için aile boyu geziyorlar ve git-geller ile yoğun bir trafik oluşturuyorlar. Sincaplar, evlerin çatısı altına yuva yapıyorlar, topladıkları pelit, meşe palamudu, ceviz, badem… vb yemiş, otlar ve meyveleri şaşkın bakışları ile hızlıca yuvalarına taşıyorlar. İri ve parlak gözleri ve kalın ve uzun kuyrukları ile çok pratik ve hızlı tırmanma hareketlerine sahip sincapların, kışa hazırlık için yoğun çaba sergiledikleri ve oldukça mutlu oldukları, yaptıkları hareketlerden belli olmaktadır.

İnsanlardan korkmadan koşuşturmaları ve çekingen tavırları ile oldukça sevimli görünen sincaplar Subaşı Mahallesi sakinlerine yeni bir heyecan ve neşe kaynağı olmaktadır. Kerim Ustanın Mehmet Çetin’in evi ve Mahalle Muhtarı Serkan Küçükkoraş ’ın evi arasında görülen, sevimli canlılara ait neşeli görüntüler, fotoğraf ve video ile kaydedilerek ölümsüzleştirildi.

Pandemiyi fırsat bilip evcil hayvan sahibi olmak isteyen, sevimli ve hareketli bir ev arkadaşı edinmek isteyenlere, bu sincaplar eşsiz manzaralarla aday olabilir.

Haber ve Fotoğraf : Kerim Çetin Kazımkarabekir/Karaman

k1-005.jpg

k2-005.jpg

k3-002.jpg

k4-002.jpg

img-20200812-wa0007.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
1 Yorum