KazımKarabekir Paşayı Anma Etkinlikleri Devam Ediyor

KazımKarabekir Paşayı Anma Etkinlikleri Devam Ediyor

Vali Fahri Meral, bu yıl ilki gerçekleştirilen Kazımkarabekir Paşayı Anma Etkinliklerine katıldı. 

Kâzımkarabekir Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen program, Kazım Karabekir Paşa Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
 
İlçe Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı ve İlçe Kaymakamı Ramazan Polat’ın günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmaların ardından Vali Meral yaptığı konuşmada,  Bir ülkenin tarihi ve milli değerleriyle var olduğunu belirterek yakın tarihimizin en önemli değerlerinkinden birisinin de ilimizin yetiştirdiği İstiklal Savaşımızın unutulmaz kahramanlarından büyük asker ve devlet adamı Kazım Karabekir Paşa olduğunu söyledi.
 
Kazım Karabekir Paşa’nın sadece askerî kimliğiyle değil, bir İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin unutulmaz başkanlarından birisi olarak Türk tarihinin mümtaz simalarından birisi olduğunu dile getiren Vali Meral, “Bugün bizler, Ermeni ordusunu büyük bir bozguna uğratarak Kars'ı, Ardahan'ı ve Artvin'i vatan topraklarına yeniden dâhil ederek “Şark Fatihi” ismiyle anılan  Kazım Karabekir Paşa’nın şahsiyetini, cesaretini ve gayretini tüm zamanlara taşıyarak, ilimizin ve ülkemizin değerlerini ve kazanımlarını daha da üst noktalara taşımanın gayretindeyiz.
 
İnanıyorum ki, bu Aziz millet, böylesi büyük insanların hayatını, mücadelesini ve hatıralarını her daim yaşatacak ve kutlu bir miras gibi kuşaktan kuşağa aktaracaktır. Kazım Karabekir Paşa'nın anısına düzenlenen bu program vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz” dedi.
 
Protokol konuşmalarının ardından İlçe Kaymakamı Ramazan Polat, Vali Meral’e halı üzerine dokunmuş ve Kazım Karabekir Paşa’nın resminin figüre edildiği bir tablo hediye etti. Vali Meral beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte daha sonra Mustafa Bayram semt pazarında kurulan ve çeşitli ürünlerin sergilendiği fuar alanını gezdi. Burada satış sergisi sahipleriyle bir süre sohbet ederek hayırlı bol kazançlar temennisinde bulundu.

Semt Pazarında bazı Traktör firmaları da ürünlerini tanıttı. NEWHOLLAND Özkurt Traktör de fuarda ürünlerini tanıtan firmalar arasındaydı. 
 
Vali Meral, beraberindekilerle birlikte daha sonra Kazım Karabekir Paşa Parkı’nda açılan ve kente özgü yöresel yemeklerin yapıldığı mahalli çadırları gezerek yetkililerden bilgiler aldı.
 
Bu yıl ilki gerçekleştirilen programa Vali Meral’in yanı sıra Garnizon Komutanı Yurdakul Kazım Türkmen, İlçe Kaymakamı Ramazan Polat, Ayrancı Kaymakamı Mustafa Türkcan, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, il ve ilçe protokolüyle vatandaşlar katıldı.

basliksiz-1-040.jpg

Etkinliklerin 1. gününde Sihirli Lamba ve Orkestrası sahne aldı.

Etkinliklerin 3. gününde ikindi üzeri Mehteran Takımı, akşamında Konya Bozkır Kaşık ekibi sahne aldı.

Etkinliklerin 4. gününde bu akşam Orhan Ölmez sahne alacak.

 

 

KazımKarabekir Paşayı Anma Etkinlikleri Devam Ediyor

KazımKarabekir Paşayı Anma Etkinlikleri Devam Ediyor

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber