Kazımkarabekir'de Genç Çiftçi Hasat Yapmaya Başladı

Kazımkarabekir'de Genç Çiftçi Hasat Yapmaya Başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla uygulamaya konulan “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında İlçe merkezinde Genç Çiftçi Ayşe Bay tarafından kurulan mantar serasında hasat y

Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak, kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla uygulamaya konulan “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında, bir genç çiftçi daha aldığı destek ile kültür mantarı yetiştiriciliğine başladı.

Kazımkarabekir Kaymakamı Ramazan Polat ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Şimşek Genç Çiftçi Projesinin üyesi olan 27 yaşındaki Ayşe Bay 'ın İlçe merkezindeki mantar yetiştirdiği tesisini ziyaret etti.

“YETİŞTİRDİĞİM ÜRÜNLERİ KAZIMKARABEKİR PAZARINDA VE TOPTAN ALICILARA PAZARLIYORUZ, PAZARLAMA SIKINTISI YAŞAMIYORUZ.” 

Ziyaret esnasında konuşan Ayşe Bay, Eşinin bu konulara merakının olduğunu maddi durumları elvermediğinden yapamadıklarını; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi'nden faydalanmaya karar verdik. 

Bu projeye başvuru yaptım ve başvurum kabul edildi. Yaptığım başvuru kabul edilince de aldığım destek ile kurduğum bu tesiste kültür mantarı yetiştirmeye başladım. 100 metrelik bu kapalı alanda, kurduğumuz ranza sistemi ile ürün yetiştirdiğimiz alan toplam 250 metrekareyi buluyor. Yetiştirdiğim bu ürünleri, Kazımkarabekir pazarında ve toptan alıcılara pazarlıyoruz.

Kompostu Antalya’nın Korkuteli İlçesinden alıyoruz, en büyük girdisi komposttur. 4 hafta içerisinde de ürün olmaya başladık, tam verime bir ayın sonunda ulaştık. İklimlendirmeyi biz sağladığımız için 3-4 sefer aynı verimi alabiliyoruz. Hesaplarımıza göre karlı bir iş gençlere tavsiye ederim” dedi.

Kazımkarabekir Kaymakamı Ramazan Polat‘da, hayata geçirilen projenin son derece başarılı olduğunu ifade ederek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Şimşek ve Ayşe Bay'a teşekkür etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber