Kemersiz Uygulamaya Takılan Şoför Söz Verdi

Kemersiz Uygulamaya Takılan Şoför Söz Verdi

Karaman Emniyeti Simülatörle Emniyet Kemerine Dikkat Çekti

Trafik kazalarına dair istatistiksel veriler değerlendirildiğinde; can kayıplarını %45, ağır yaralanmaları  %50 oranında azaltan, kaza anında araç içerisindeki yolcuların dışarı savrulmalarını engelleyen, çarpmanın vücutta oluşturacağı hasarı en aza indirip baş ve omuriliği koruyan emniyet kemeri kullanım oranının Karaman’da %70 lere yükseldiği ifade edildi.

Trafikte seyir halinde iken emniyet kemeri kullanılmaması halinde ne gibi sonuçlar ortaya çıkacağı konusunda farkındalık oluşturabilmek amacıyla Konya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan, 360 derecelik dönüş kabiliyetine sahip simülatör araç 4 – 5 Nisan 2018 tarihlerinde Karaman Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda vatandaşların deneyimine sunuldu.

Kent meydanında trafik uygulaması yapan ekipler kemer takmadan araç kullanan bir vatandaşı araçtan indirerek, kemer takmadan hareket halinde iken bir kaza yapması durumunda neler yaşayabileceğini göstermek amacıyla simülasyon aracına bindirdiler.

Aracın dönmeye başlaması ile birlikte vatandaş kemer takmadığına pişman olduğunu söyleyip bundan sonra sürekli kemerini takacağına söz verdi.

Çarpma şiddeti hissedilmeden sadece 15 km hızla giden bir aracın takla atmasının simüle edildiği uygulamadan sonra görüşlerini bildiren vatandaş; “Bunda bile kalp atışların daha durmadı, çarpıyor şu anda” dedi.

Uygulamalar sırasında Karaman İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar da araca binerek simülasyona canlı tanıklık etti.

Basın mensuplarının uyulama ile ilgili sorularını cevaplayan Bayraktar; “Emniyet kemerimi de takıyorum. Ama bu simülatöre bindikten sonra, kemeri niye taktığımı daha iyi anladım.

Gerçekten insan 360 derece döndüğü zaman dünyası değişiyor. Dolayısıyla ben araba kullanan herkesin bir kere buna binmesini isterim. Kemer takmadığı zaman ne olacağını bi görsün ”diyerek vatandaşlardan emniyet konusu konusunda daha duyarlı olmalarını istedi.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber