Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Yönetmelik gereği yılda iki kez yapılması gereken olağan genel kurul toplantısının ilki 26 Ocak Perşembe günü Karaman Kent Konseyi tarafından yapıldı. Kent Konseyi Toplantı Salonunda yapılan genel kurul toplantısına sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruşl

Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan toplantıda açılış konuşmasını Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven yaptı. Kent Konseyine katılım konusunda özeleştiri yapan Sayın Konukseven, katılımın arttırılması için bundan sonraki süreçte çalışmalarını hızlandıracağını söyledi. Kent Konseyi’nin çatısı altında bulunan Meclislerin başarılı etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade eden Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, geride kalan sürede yapılan etkinlik ve planlanan projeler hakkında bilgiler verdi. Türkiyede ki en aktif Kent Konseylerinden birine sahip olduklarını vurgulayan Sayın Konukseven şunları söyledi:" Amacımız insanların mutlu olmasını, daha iyi şartlar altında yaşamalarını sağlamaktır. İnsanlar yaşadığı şehirde mutluysa ve yaşadıkları şehirden keyif alıyorlarsa, vatandaşlarımız ortak paydada buluşabiliyorlarsa doğru işler yapmışız demektir. Bu şehrin sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda büyümesi ve gelişmesi için yapılan hiçbir şey gereksiz değildir. Kent Konseyimiz de bu amaçla hareket etmektedir. Şehrimiz için ülkemiz için toplum yararına çok önemli projeler ve faaliyetler yürütüyoruz. Hiçbir fikir siyasi düşünce ve ideoloji gözetmeksizin ortak aklı hakim kılarak Ortak Paydamız Karaman dedik. Görev süremiz boyunca Karamanımız için faydalı olmaya gayret ediyoruz. Tam da bu noktada bize her türlü desteği sağlayan başta Karaman Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. Gerçekleştirilen toplantı 2016 Eylül ayı ile 2017 Ocak ayı arasında yürütülen proje ve faaliyet raporunun okunması ek olarak yürütülen projeler hakkında fikir alışverişinin yapılmasıyla sona erdi 2016 Eylül ayı, 2017 Ocak ayı Faaliyet Raporu ise şu şekilde sunuldu.

 KARAMAN KENT KONSEYİ OLAĞAN GEREL KURUL TOPLANTISI

KENT KONSEYİ OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANTISI VE AÇILIŞI YAPILDI

Kent Konseyi olağan genel kurul toplantısı ve açılışı gerçekleştirildi. Genel Kurul öncesinde, Kent Konseyi yeni binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Programa; Karaman Valisi Süleyman Tapsız, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Garnizon Komutanı ilhan Şen, daire müdürleri, protokol ve Kent Konseyi üyeleri katıldı.

ÜCRETSİZ AİLE DANIŞMANLIĞI HİZMETİ

Karaman Belediyesi Kent Konseyi binasında, gönüllü olarak çalışan sosyolog tarafından ailelere ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor. Danışmanlık hizmetinde; Anne - baba ilişki ve iletişim problemleri, anne - baba ile çocuk ilişkileri, çatışmalar, boşanma süreçleri, flört ve aldatma problemleri, bilinçli bir aile olma ve aile içinde yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında çiftlerin davranış ve tutumlarının nasıl olması gerektiği konusunda önemli bilgiler veriliyor.

KENT KONSEYİ ENGELLİ MECLİSİ BAŞKANI İLKNUR HARANİ OLDU

Karaman Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin genel kurulu Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Engelliler Meclisi Başkanı ve yürütme kurulu üyelerinin belirlendiği genel kurul sonucunda Engelliler Meclisi Başkanlığı'na ilknur Harani seçildi. Genel kurula Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, çeşitli dernek ve vakıf temsilcileri ile engelli vatandaşlarımız ve aileleri katıldı.

KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

15 Ekim 2016 Cumartesi günü ilimizin en modern parkı olan Dr. Necmettin Erbakan Park'ında yapılan toplantıya; Vali Süleyman Tapsız ve eşi Ayşe Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ve eşi Ayşe Konukseven ve Kent Konseyi üyeleri katıldı.

KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ BAŞKANI ALİ EREN KAZAN OLDU

Çocukların kent yönetimine aktif olarak katılmaları, kendileri ve kentle ilgili sorunlarının çözümünde rol almaları ve çocukların yönetime katılmasında kurumsallaşmayı sağlamak amacıyla Karaman Kent Konseyi bünyesinde kurulan Çocuk Meclisi, yeni başkanını seçti. Karaman Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nin seçimli genel kurulunda, Anafartalar ortaokulu öğrencisi Ali Eren Kazan çoğunluğun oyuyla yeni dönem başkanlığına seçildi.

EVLENECEK ÇİFTLERE MÜJDE

Kent Konseyi olarak maddi durumu iyi olmayan çiftlerimize düğün salonu desteği için bir proje oluşturmuştuk. Gelen başvuruların neticesinde bu projeyi biraz daha kapsamlı hale getirmeye karar verdik. Aldığımız bu kararla birlikte Karaman Merkez de bulunan bütün düğün salonları ile iletişime geçerek bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantının sonunda aldığımız olumlu geri dönütlerle maddi durumu iyi olmayan çiftlerimize düğün salonu konusunda destek sağlıyoruz. Bununla birlikte bir düğün konsepti için ihtiyaç duyulan her konuda da gerekli görüşmeleri yaptık ve Çiftlerimize gelinlik ve evleri için mobilya desteği, ek olarak anlaşmalı olduğumuz kuaför ve fotoğrafçı esnaflarımızla birlikte bu yardımı da çiftlerimize sağlamaya devam edeceğiz.

SATRANÇ KURSU

Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi, Kent Konseyi ve Türkiye Satranç Federasyonunun ortak çalışması ile düzenlenen "Satranç Kursu" 1 Kasım tarihi ile Kent Konseyi binasında verilmeye başladı.          

  SAĞLIKLI BESLENME KONULU KONFERANS

Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen "Sağlıklı Beslenme" konulu konferans 3 Kasım Perşembe günü Kent Konseyi binasında gerçekleşti. Karaman Kent Konseyi Kadın Meclisinin organize etmiş olduğu konferansta; Diyetisyen Ayşegül OKUTAN, sağlıklı bir yaşam için uyulması gereken beslenme kuralları hakkında önemli bilgiler verdi.

ORGAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeni ile organ bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla Karaman'da organ nakli yapılan ve organ bekleyen hastalarla 04 Kasım Cumartesi  düzenlenen kahvaltıda bir araya geldik. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı'nda düzenlenen kahvaltı programına; Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Organ Bağışı gönüllüsü aynı zamanda Kent Konseyi Engelli Meclisi üyesi Ercan Çalışkan, Karaman Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Sultan Günaştı, organ nakli yapılan, organ nakli bekleyen hastalar ve aileleri katıldı. "ENGELLİ AİLELERE

MANEVİ DESTEK "KONULU KONFERANS

İslami ilimler Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Başkonak tarafından "Engelli Ailelere Manevi Destek "konulu konferans verildi. Karaman Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından düzenlenen "Engelli Ailelere Manevi Destek "konulu konferans 8 Kasım da Kent Konseyi binasında gerçekleştirildi.

ÖLÜMSÜZ ADLI TİYATRO GÖSTERİSİ BÜYÜK İLGİ TOPLADI

Karaman Kent Konseyi tarafından düzenlenen "Ölümsüz" isimli tiyatro gösterisi  17 Kasım da Piri Reis Kültür Merkezi'nde sahne aldı. Düzenlenen programa; Vali Yardımcısı Kenan Keskin, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Belediye Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Üyeleri, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Katılımın yoğun olduğu tiyatro gösterisini izleyenler duygu dolu anlar yaşadı.

KARAMAN'IN GELECEK VİZYONU TOPLANTISI

"Karaman'ın Gelecek Vizyonu" konulu bir toplantı düzenledik. Düzenlenen toplantıda Karaman'ın tanıtımına yönelik atılması gereken adımlar konusunda istişarelerde bulunuldu. Alınan kararlarla birlikte Türk Dil Bayramı ile ilgili hazırlanan raporumuz Sayın Valimiz Süleyman Tapsız Öncülüğünde ilgili kurumlara gönderildi.

TÜMSİAD VE KENT KONSEYİNDEN EĞİTİM SEMİNERİ TÜMSiAD

Proje Yönetim Merkezi'nin öncülüğünde Karaman Kent Konseyi ve Tümsiad Karaman Şubesi, "Devlet destek ve hibeleri" konulu seminerde Karaman'lı girişimcilerle bir araya geldik. Gerçekleştirilen eğitim semineri; plaket takdimi, katılımcılara belgelerinin verilmesi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi. 3 ARALIK

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

3 Aralık Dünya Engelliler günü programı 2 Aralık 2016 Cuma günü yapıldı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonu'nda düzenlenen programa; Vali Süleyman Tapsız'ın eşi Ayşe Tapsız, Vali Yardımcısı Erkan Karahan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Engelli vatandaşlarımız ve aileleri ile öğrenciler katıldı. Program da; Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezleri ve Özel Eğitim Uygulama Okulu ve iş Uygulama Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlikler yer aldı. Büyük beğeni toplayan gösterilerin ardından Karaman Kent Konseyi ve Rehberlik Araştırma Merkezi'nce tertip edilen kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

KENT KONSEYİ ENGELLİLER VE AİLELERİYLE BULUŞTU

3 Aralık Engelliler Günü dolayısı ile Karamandaki engelliler ve aileleri ile düzenlenen kahvatlıta bir araya geldik. Karaman Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından Kale Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltı programına Vali Süleyman Tapsız, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı ilknur Harani, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

ENGELLİ VE EMEKLİ DİNLENME EVİ AÇILDI

Engelli ve emekli vatandaşlara hizmet vermek üzere yeniden düzenlenen ve Türk Dili Parkı (Koyunlu Park) içerisinde bulunan "Gönül Gözü Engelli ve Emekli Dinlenme Evi"  3 Aralık da düzenlenen törenle açıldı. Açılış programına Karaman Milletvekili Recep Şeker, AK Parti il Başkanı Nazmi Ünlü, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı ilknur Harani, engelliler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KENT KONSEYİ SIĞINMACI AİLELERİ UNUTMADI

Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı Karaman Merkezine yerleşen mülteci Suriye ve Iraklı ailelere Karaman Kent Konseyi tarafından başlarılan kampanya ile yardım yapıldı. Karaman Kent Konseyi tarafından başlatılan 'Mazluma Bir Yardım Eli de sen ol' kampanyası ile, Karaman Merkez de ikamet ettiği tespit edilen Suriyeli ve Iraklı aileye yakacak, giyecek ve yiyecek yardımı yapıldı. Kurum yetkilileri ve gönüllü vatandaşlar aileleri evlerinde ziyaret ederek, yardımları teslim etti.

SIĞINMACILAR TÜRKÇE EĞİTİM SERTİFİKALARINI ALDI

Kent Konseyimiz tarafından mültecilere Türkçe öğrenmesine yönelik 16 hafta süren Türkçe Dil Kursu tamamlandı. Eğitimin ardından kursa katılan 90 kursiyere sertifikaları verildi. Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen törene; Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Belediye Başkan Yardımcısı Duran Kabaağaç, Belediye Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Fadime Ünlü ve sertifika alacak olan mülteciler katıldı. Karaman Kent Konseyi aylık yürütme kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda Kent Konseyimiz tarafından yürütülen projeler hakkında durum değerlendirilmesi yapılarak yeni oluşturulan projelerin işleyişi ile alakalı izlenecek yol üyeler tarafından belirlendi. 14 Aralık tarihinde Mevkanın Yatırım Destekli Vizyon Programı Toplantısı Gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda Kent Konseyi olarak MEVKA ya iki adet proje sunduk 1-Desenlerimin dilinden Karaman 2- Sahipsiz Değilsiniz

BİLİNÇLİ TÜKETİCİ MECLİSİ BAŞKANI ALİ AKAR OLDU

Bilinçli Tüketici Meclisi Yürütme Kurulu toplantısı 20 Aralık tarihinde Kent Konseyi binasında gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda Bilinçli Tüketici Meclis başkanlığına Karaman Tüketici Haklarını Koruma Derneği Başkanı Ali Akar getirildi.

“POLİS VE ASKERİMİZİN YANINDAYIZ”

Kent Konseyi Kadın Meclisimiz, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Garnizon Komutanlığını ziyaret ederek, ülkemizin huzurunu ve güvenliğini sağlayan emniyet güçlerimizin her zaman yanındayız mesajı verdi. Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ve Kadın Meclisi Başkanı Özlem Arı Koçak öncülüğünde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Garnizon Komutanlığını ziyaret eden Kent Konseyi Kadın Meclisi; il Emniyet Müdürü Levent Tutuk ve Garnizon Komutanı J. Alb. ilhan Şen ile bir araya gelerek 15 Temmuz hain darbe girişimi ve gündemdeki son olayları değerlendirdi.

DÜNYA BEYAZ BASTON GÖRME ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Karaman Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve il Halk Sağlığı Merkezi, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası sebebiyle bir etkinlik düzenledi. Gerçekleştirilen etkinliğe Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı ilknur Harani ve üyeleri, il Halk Sağlığı Müdürü Doktor Musa Şahin ve misafirler katıldı.

KARAMAN KENT KONSEYİ VE KOSGEB İŞBİRLİĞİ İLE GİRİŞİMCİLİK KURSU VERİLMEYE BAŞLANDI

Karaman Kent Konseyi ve Kosgeb işbirliği ile düzenlenen girişimcilik kursu  16 Ocak tarihi itibariyle Kent Konseyi binasında verilmeye başlandı.

ÜCRETSİZ İLK YARDIM KURSU

Karaman Kent Konseyi ve Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü ortak çalışması ile ücretsiz “ilk Yardım Kursu” verilecek. Kent Konseyi binasında verilecek olan kurs için son başvuru tarihi 27 Ocak Cuma günü olarak belirlendi.

“PARÇALANMIŞ AİLELER”

Yürütülen bu proje kapsamında Karaman Merkez de belirlenen iki pilot okul ile çalışmalar devam ediyor. KMÜ Sosyoloji bölümü ile ortak yürütülen projede Fatih Anadolu Lisesi ve istiklal ilkokulu pilot okul olarak seçildi.

BAKIMA MUHTAÇ HASTALARA YATAK YARDIMI

Evinde yatalak hastası olan ve maddi durumu iyi olmayan kişilere, Kent Konseyi binasına, hasta raporlarıyla müracaat etmeleri halinde hasta yatağı yardımı yapacağız.

KARAMAN KENT KONSEYİ TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU KURULDU

Karaman Kent Konseyi bünyesinde oluşturulan Türk Halk Müziği Korosu ile vatandaşlarımıza verilen eğitim tüm hızıyla devam ediyor.

ÜCRETSİZ RESİM KURSU

Ressam Aynan Çolakoğlu tarafından Kent Konseyimiz bünyesinde hafta da bir gün olmak üzere 10 - 15 yaş arası katılımcılara resim kursu verilecektir. Kursa başvuru tarihi 17 Şubat Cuma günü olarak belirlendi.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber