Kıbrıs Şehitliği Biraz Daha Fazla İlgiyi Hak Ediyor

Kıbrıs Şehitliği Biraz Daha Fazla İlgiyi Hak Ediyor

Mersin'in Silifke ilçesinde bulunan Kıbrıs Şehitliği ziyaretçilerini bekliyor.

Türkün şanlı tarihinin sayfalarında Kıbrıs Harekatı şüphesiz farklı bir yere sahip. Rum zulmüne karşı yavru vatanda bulunan Türk vatandaşları için atılan adımda adada söz sahibi olundu.

Bu yıl Kıbrıs Barış Harekatının 46. senesini kutluyoruz.

Kıbrıs Barış Harekatında şehit düşen 454 subay, astsubay, erbaş ve er'imizin anısına Mersin'de Silifke - Gülnar yolunun 5. km Çamdüzü mevkiinde bir hatıra ormanı oluşturuldu.

1976 yılında tamamlanan ve 9 hektarlık bir alanı kaplayan şehitlikte, Atatürk Anıtı ve tören alanı ile çevresinde şehitlerimizin sembolik mezarları vardır. Her mezar yanına bir de ağaç dikildi.

Şehitlikte ayrıca 220 Kıbrıs Türk Mücahidi Şehitleri anısına bir de abide bulunmakta.

1974 Kıbrıs Barış Harekatında ele geçen Rum tank, top, zırhlı araç ve silahların bir kısmı burada sergilenmektedir.

Geçtiğimiz Karaman Habercisi'ne ulaşan şehitliğe ait resimler ise buranın biraz daha fazla ilgiye ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

Kıbrıs Şehitliği - Silifke - Mersin

Kıbrıs Şehitliği - Silifke - Mersin

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber