Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri Görüşüldü

Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri Görüşüldü

Kış Mevsimi Öncesi Önlem Toplantısı Yapıldı

İçişleri Bakanlığının 30.10.2018 tarih ve 9578 sayılı genelgesi doğrultusunda kış mevsiminin gelmesiyle birlikte oluşabilecek, yağmur, kar yağışı, sis, buzlanma, tipi, karayolu ulaşımını olumsuz etkileyecek kış şartlarına karşı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanarak güvenli bir ortamda seyahat etmelerini sağlamak ve bu doğrultuda kurumlar arası işbirliği sağlanması amacıyla kış mevsimi trafik tedbirlerinin ele alındığı toplantı yapıldı.
 
Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Fahri Meral’in yanı sıra, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
 
Toplantının açılışıyla birlikte Valilik İl Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan sunumda; Kış mevsiminde alınması gereken genel tedbirlerin yanı sıra kış lastiklerinin kullanımı, kış şartlarına bağlı olarak trafik işaret lambalarının kullanılması, trafik kazalarına yol açabilecek nedenlerin belirlenerek gereken tedbirlerin alınması, kış şartlarına göre araçların trafik denetimlerinin yapılmasına hassasiyet gösterilmesi, yerleşim yerinde ve yerleşim dışında alınacak trafik tedbirleri, terminallerde alınacak trafik tedbirleri, denetimlerde görev yapacak araçlarının bakımlarının yapılarak yeterli personelin bulundurulması, yol güzergâhı üzerinde bulunan trafik işaretlerinin kontrol edilerek eksikliklerinin giderilmesinin yanı sıra bilgilendirme faaliyetleri konularında katılımcılara bilgiler verildi.
 
Toplantının devamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından trafik tedbirlerine ilişkin yapılacak çalışmaları içeren sunumun yapılmasından sonra konuşma yapan Vali Fahri Meral, toplantının hayırlı olması dileklerinde bulunarak kış mevsiminin getireceği olumsuzluklara göre ilgili kurum ve kuruluşların gereken tedbirleri almalarını, mevcut araç ve gereçlerin bakımlarının yapılarak hazır bir şekilde bulundurulması konusunda ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.
 
Vali Fahri Meral, yaklaşan kış mevsimi ile birlikte il genelinde yaşanabilecek olumsuzlukların yerinde ve zamanında çözüme kavuşturulması için ilgili kurumların birbirleriyle sürekli iletişim halinde bulunarak, koordinasyonun sağlanması konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi.
 
Toplantı, değerlendirme ve temennilerin ardından sona erdi.

Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri Görüşüldü

Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri Görüşüldü

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber