Kitap Kurtlarından, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na Ziyaret

Kitap Kurtlarından, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na Ziyaret

Bifa Ortaokulu öğrencileri, Okul Müdürü Hüsnü Dabak, Türkçe Öğretmenleri Hilal Ayoğlu ile Mihman Kaya ile birlikte Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette, Bifa Ortaokulu Müdürü Hüsnü Dabak KOP Bölgesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen projeye ilişkin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na bilgiler verdi.

Projenin Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Kurnaz tarafından sekiz ilde okul müdürlükleriyle koordineli olarak yürütüldüğümü ifade eden Bifa Ortaokulu Müdürü Hüsnü Dabak, “Kişisel Kitap Tavsiye Akıllı Uygulaması (KOP-Kitapp) Projesi, KOP Bölgesi’nde okuma alışkanlığı ve kültürünün artırılarak sürdürülebilirliğin sağlanması destek programı kapsamında Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) ile Karaman Valiliği arasında yapılan protokole dayalı olarak okulumuzda, Türkçe öğretmenlerimizin rehberliğinde uygulandı” dedi.

“Öğrencilerimiz kitap okurken ve kitabı bitirdikten sonra uygulama ile ilgili soruları cevaplayarak proje uygulandı”

Proje kapsamında 5. 6. ve 7. sınıf öğrencileri tarafından akıllı telefon veya tablet üzerinden öğrencilerin okuma seviyeleri ve ilgi alanlarının belirlendiğine dikkat çeken Hüsnü Dabak, “Projeye ilişkin olarak geliştirilen uygulamanın öğrencilere tavsiye ettiği altı kitaptan birini tercih eden öğrencilerimiz, okulumuz kütüphanesine gönderilen kitaplardan alarak projeye dahil oldular. Öğrencilerimiz kitap okurken ve kitabı bitirdikten sonra uygulama ile ilgili soruları cevaplayarak projeyi dijital ortamda uygulamış oldular. Uygulama sonunda en çok kitap okuyarak dereceye giren kırk öğrencimize ise KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından ödüller verildi” diye konuştu.

“Kitap okumak önce gündemimizde sonra da hayatımızın içinde yer almalıdır”

Bifa Ortaokulu yönetici ve öğretmenlerini tebrik ederek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, öğrencilerde kitap okuma alışkanlığının artırılmasına ilişkin Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile ortak projelere imza attıklarını söyledi. Mevlüt Kuntoğlu, “Okuma kültüründe farkındalık oluşturularak kitap okumanın sürdürülebilir hale getirilmesi, öğrencilerin okuma ve yazma alışkanlıklarının geliştirilmesi amacıyla KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile ‘KOP Okuyor’ projesini yaptık. Yine KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı desteğiyle Piri Reis İlkokulu bünyesinde kurulan ve halka açık zenginleştirilmiş çocuk kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi. Bu projelerinin ortak amacı kitap okumayı yaygınlaştırmaktır. Kitap okumak önce gündemimizde sonra da hayatımızın içinde yer almalıdır. Okumak hayatımızın içinde yer olursa farkındalık oluşuyor. Okumaya ilişkin tüm projelerde yer almaya özen gösteriyoruz. Okuma kültürüne katkı sağladıkları için Bifa Ortaokulu idarecilerine, öğretmenlerine, öğrenci ve velilerine teşekkür ediyorum. Bu tür projeler gönül işidir. İnşallah gelecekte öğrencilerimiz de meslek sahibi olduklarında böyle güzel projelere imza atarlar. Sizleri tekrar tebrik ediyor ve daha nice güzel projelerde yer almanızı temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyaret, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun Kişisel Kitap Tavsiye Akıllı Uygulaması (KOP-Kitapp) Projesinde dereceye giren öğrencileri ödüllendirmesi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

Kitap Kurtlarından, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na Zi

Kitap Kurtlarından, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na Zi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber