Kitap Yayımcılığında Çığır Açan Proje: Masallar 3 Boyutlu Olarak Artık Tablet ve Cep Telefonlarında

Kitap Yayımcılığında Çığır Açan Proje: Masallar 3 Boyutlu Olarak Artık Tablet ve Cep Telefonlarında

Artırılmış gerçeklikle kitap yayımcılığına yeni bir boyut kazandıran, okuma alışkanlığını zenginleştirecek 'KOP ile Canlanan Kitaplar' projesinin tanıtım programı Medine ve Yaşar Evcen Anaokulunda gerçekleştirildi.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü kitap yayımcılığına yeni bir soluk kazandıracak çok farklı bir projeye imza attı.  KOP ile Canlanan Kitaplar projesiyle anneler ve babalar ücretsiz olarak indirecekleri bir uygulamayla çocuklarının masallarını artırılmış gerçeklikle görsel ve işitsel, 3 boyutlu olarak artık tablet ve cep telefonlarında izleyebilecekler.

Kâzımkarabekir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün KOP Okuyor Projesi kapsamında kabul edilen 'KOP ile Canlanan Kitaplar' projesi kapsamında minik öğrencilerin masalları dijital ortama taşındı. 

Projenin tanıtım programı Medine Yaşar Evcen Anaokulunda yapıldı. Tanıtım programına, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, proje ekibi masal yazarı Merve Uzun, resimleyen Emre Gümüş, tasarım sahibi Yasin Ülkümen ve Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi ile basın mensupları katıldı.

"Masallar 3 boyutlu olarak artık tablet ve cep telefonlarında izlenebilecek"

Kitap yayımcılığında çığır açan projenin ayrıntılarını basın mensuplarıyla paylaşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, KOP ile Canlanan Kitaplar projesinin Türkiye'de alanda sahip olduğu özelliklerle ilk olma özelliği gösterdiğini belirterek projeyle okulöncesi öğrencilerinin renkli dünyalarında önemli bir yer tutan masalların artırılmış gerçeklik uygulamasıyla 3 boyutlu olarak artık tablet ve cep telefonlarında izlenebileceğini ifade etti.

"Uygulamayı Google Play ve Apple Store'den isteyen herkes ücretsiz indirebilecek"

İl Müdürü Mehmet Çalışkan, "Kâzımkarabekir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün KOP Okuyor Projesi kapsamında kabul edilen KOP ile Canlanan Kitaplar projesinde anasınıfı öğrencileri için tamamen özgün içerikle artırılmış gerçeklik uygulamasına sahip bir hikâye kitabı oluşturuldu. Anaokulu öğrencilerinin okumaya yönelik ilgilerini arttırma amaçlı yapılan projede arttırılmış gerçeklik teknolojisi ile masal 3 boyutlu canlanmış ve bu şekilde okulöncesi dönemde yer alan çocukların 3 boyutlu şekilde metni görsel ve işitsel olarak dinlemesi gerçekleştirmiştir. Proje kapsamında hazırlanan uygulama ve kitabın dijital halini 'Yumuşak Seven Kirpi Sivri' adıyla aratarak Google Play ve App Store'den isteyen herkes ücretsiz indirebilecektir." dedi.

Projeyle, uygulamanın geliştirilmesi durumunda artırılmış gerçeklik kullanılarak fen bilimlerinde konuların deneylenerek gözlemi veya tarihi olayların anlatımı gibi eğitimin her kademesinde kullanılabilmesi bakımından örnek teşkil ettiğini vurgulayan İl Müdürü Çalışkan, salgın döneminde daha da yoğun kullanılan uzaktan eğitime erişim araçlarının, eğitime maksimum fayda sağlaması için bu teknolojilerden istifade etmeye dönük yeni projelerin üzerinde çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Ardından Çalışkan,  proje kapsamında yazılan masal kitabını öğrencilerle birlikte uygulama aracılığıyla sesli ve görüntülü dinledi. Minik öğrenciler konuşmaya başlayan masal kitabını ilgi ve beğeniyle dinledi.
 

Kitap Yayımcılığında Çığır Açan Proje: Masallar 3 Boyutlu Olarak Artık T

Kitap Yayımcılığında Çığır Açan Proje: Masallar 3 Boyutlu Olarak Artık T

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber