KMÜ 2017-2018 Akademik Yılı Düzenlenen Törenle Açıldı

KMÜ 2017-2018 Akademik Yılı Düzenlenen Törenle Açıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda 2017-2018 Akademik Yılı Düzenlenen Törenle Açıldı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda düzenlenen törene; Vali Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç, davetliler, akademisyen ve öğrenciler katıldı.


Saydı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin tanıtım gösterisi ile devam etti.  2017 – 2018 Akademik yılın hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulunan Rektör Akgül, konuşmasında şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Akgül’ün Üniversitesinin vizyonu ve misyonu hakkındaki konuşmasının ardından kürsüye gelen ve öğrencilere hukuk, adalet ve kamu denetimi konusunda ilk dersi veren Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, konuşmasına başlamadan önce son iki günde iki şehit veren Karaman’ın kadim şehirlerimizden birisi olduğunu dile getirerek, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı diledi.

 

Konuşmasında tüm insanlara eşit oranda bahşedilen tek nimetin zaman kavramı olduğunu vurgulayan Başdenetçi Malkoç, öğrencilere zamanı iyi değerlendirmeleri ve iyi kullanmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu. Malkoç konuşmasında; “Gençleri kendini iyi yetiştirmelisiniz. Gençler kendinizi iyi yetiştirmelisiniz. Yabancı dilinizi geliştirmeli, düzenli çalışmalısınız. Kendinizi yetiştirirken göstereceğiniz çaba ve gayret de çok önemli. Kader gayrete âşıktır unutmayın ve yeter ki gayret gösterin. Ne istediğinizi bilerek planlı bir şekilde çalışın ve zamanınızı iyi kullanın. Başarının kapısını aralamak istiyorsanız bir de bunların yanında sözlerinizi ölçülü ve dikkatli kullanın” dedi.

basliksiz-2-012.jpg

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç konuşmasının ilerleyen bölümlerinde Kamu denetçiliği görevi, çalışmaları ve uygulama alanları konusunda katılımcılara açıklamalarda bulundu.

KMÜ 2017-2018 Akademik Yılı Düzenlenen Törenle Açıldı

KMÜ 2017-2018 Akademik Yılı Düzenlenen Törenle Açıldı

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber