KMÜ Besyo Öğrencilerinden 'Adsız Kahramanlar' Oratoryosu

KMÜ Besyo Öğrencilerinden 'Adsız Kahramanlar' Oratoryosu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Araştırmaları Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Gaziler ve Şehit Aileleri ile Söyleşi’ konulu etkinlik düzenlendi.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günleri sebebiyle düzenlenen etkinliğe Karamanlı Muharip Gaziler, şehit aileleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Şehitlerimiz nurlanmış, gazilerimiz ise onurlanmış askerlerdir”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Karaman Muharip Gaziler Derneği Başkanı Behiç Baş, “Bizler 1974 yılında düzenlenen Kıbrıs Barış Harekâtında görev alan gazileriz. Bizler bu vatan içerisinde ezanımıza, bayrağımıza ve toprağımıza sahip çıkabiliyorsak eğer şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde. Şehitlerimiz nurlanmış, gazilerimiz ise onurlanmış askerlerdir. Başta Zeytin Dalı Harekâtı olmak üzere bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilere de acil şifa diliyorum.” dedi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Tekin ise, “Türk milleti o kadar yüce ve ulu ki biz hepimiz tek millet, tek devlet ve tek gücüz. Vatan; şehit ailelerinin gözlerinin içinde, gazilerin ise yüreklerinde saklı.” şeklinde konuştu.

Programın devamında Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları ‘Adsız Kahramanlar’ isimli oratoryo gösterisi sahne aldı.

Gösterilerin ardından Karamanlı Muharip Gaziler ve şehit aileleriyle birlikte söyleşi düzenlendi. Gaziler kendilerini tanıtarak Kıbrıs Barış Harekâtı ile ilgili anılarını öğrencilerle paylaştılar.

Program, gaziler ve şehit yakınlarına teşekkür belgesi verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

icerik-020.jpg

KMÜ Besyo Öğrencilerinden 'Adsız Kahramanlar' Oratoryosu

KMÜ Besyo Öğrencilerinden 'Adsız Kahramanlar' Oratoryosu

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber