KMÜ Çocuk Üniversitesi Öğrencilerinden Rektör Akgül'e Ziyaret

KMÜ Çocuk Üniversitesi Öğrencilerinden Rektör Akgül'e Ziyaret

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezine bağlı olarak kurulan Çocuk Üniversitesi, eğitim-öğretime başladı.

2019 Kış Okulu programıyla ilk kez kapılarını miniklere açan KMÜ Çocuk Üniversitesi, bir haftalık eğitim-öğretim programına Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül'ü ziyaretle başladı. KMÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cihat Abdioğlu ve Çocuk Üniversitesi eğitmenleri eşliğinde Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül'ü makamında ziyaret eden minik üniversiteliler, Rektör Akgül'ün sözlerini can kulağıyla dinlediler.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bünyesinde Çocuk Üniversitesi uygulamasını başlatmış olmanın memnuniyet verici olduğunu belirten Rektör Akgül, "Çocuk Üniversitesinin amacı okul öncesi, ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklarımızı üniversite iklimiyle buluşturarak onların erken yaşlarda bilim dünyası ile tanışmalarını ve akademik bir çevrede kendilerinin bilim, kültür, sanat, spor gibi alanlarda uygulamalı eğitim almalarını sağlamaktır. Çocuk Üniversitesinin öğrencilerimize son derece yararlı olacağını ümit ediyor, kendilerine 'Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine hoşgeldiniz' diyorum." açıklamasında bulundu.

KMÜ Çocuk Üniversitesi Kış Okulu programı, 20 ortaokul ve 10 ilkokul olmak üzere toplam 30 öğrenciyle eğitim-öğretim programına başlarken bir hafta boyunca devam edecek olan Kış Okulu çerçevesinde minik öğrencilere yönelik olarak STEM ve Robotik Uygulamaları, Akıl ve Zekâ Oyunları, Model Uçak Atölyesi, Sanat Atölyesi, Kurabiye Atölyesi, Drama Atölyesi ve Ritim Kursunun yanı sıra çeşitli bilimsel, kültürel ve sportif etkinlikler gerçekleştirilecek.

KMÜ Çocuk Üniversitesi Kış Okulu, 25 Ocak Cuma günü düzenlenecek olan kapanış ve sertifika programıyla sona erecek.

KMÜ Çocuk Üniversitesi Öğrencilerinden Rektör Akgül'e Ziyaret

KMÜ Çocuk Üniversitesi Öğrencilerinden Rektör Akgül'e Ziyaret

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber