KMÜ, Gıda Mühendisliği 8.Öğrenci Kongresine Ev Sahipliği Yapacak

KMÜ, Gıda Mühendisliği 8.Öğrenci Kongresine Ev Sahipliği Yapacak

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) bu yıl sekizincisi düzenlenen Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresine ev sahipliği yapacak.

İlki 2010 yılında düzenlenen ve geleneksel hale gelen kongrenin sekizincisi 28-29 Nisan 2017 tarihlerinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde gerçekleştirilecek.

Kongrede gıda, beslenme ve sağlık, güvenli gıda üretimi, gıda mühendislerinin istihdam sorunları ve özlük hakları, gıda mühendisliğindeki yenilikçi yaklaşımlar ve başarı öyküleri gibi konulara yer verilecek.

8. Gıda Mühendisliği  Öğrenci  Kongresinin açılış töreni 28 Nisan Cuma günü saat 10'da  KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda yapılacak. Açılış, saygı duruşu ve İstiklâl Marşının ardından üniversite tanıtım videosu ve protokol konuşmalarıyla devam edecek. Ardından Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve ICC 2017-2018 Dönem Başkanı Prof. Dr. Hamit Köksel 'Hububat Ürünleri ve Sağlığımızı Tehdit Eden Yanıltıcı İddialar' konusunda, Döhler Gıda San. A.Ş. Karaman Tesisi Fabrika Müdürü İlter Fıçıcı ise 'Döhler Gıda San. A.Ş. Gıda Üretim ve Ar-Ge Faaliyetleri' konusunda bildiri sunacaklar.

Kongre öğleden sonra SKS Ömer Halisdemir Konferans Salonundaki sunumlarla devam edecek. İlk olarak İstanbul Halk Ekmek Ar-Ge Mühendisi Dr. Mitat Talay, 'Ekşi Hamur Teknolojisi ile Ekmek Üretimi' konulu bildiri sunacak. EFSA Türkiye Temsilcisi Nur Budak'ın 'Gıda Güvenliği Risk Değerlendirme ve EFSA', TMMOB Gıda Mühendisleri Odası 2. Başkanı Yaşar Üzümcü'nün 'Gıda Mühendislerinin İstihdam Sorunları' adlı bildirileriyle kongrenin ilk günü sona erecek.

Kongre kapsamında Gıda Mühendisliği öğrencilerinin hazırladıkları yaklaşık 50 adet poster bildirisi de oturumlar esnasında sunulacak. İlk günün sonunda poster yarışmasının kazananlarına ödülleri takdim edilecek. Kongre, plaket ve teşekkür belgelerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından gala yemeğiyle son bulacak. Kongrenin ikinci gününde ise Karaman'ın misafirlere tanıtılması amacıyla tarihi gezi düzenlenecek.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber