KMÜ Öğrencileri Ulusal Spor Bilimleri Kongresinde Üçüncü Oldu

KMÜ Öğrencileri Ulusal Spor Bilimleri Kongresinde Üçüncü Oldu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri 11. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresinde üçüncü oldu.

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde  Spor Bilimleri Derneğinin katkılarıyla düzenlenen 11. Ulusal Spor Bilimleri Kongresine KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri de katıldı. Kongrede en çok bildiri sunan üniversiteler sıralamasında KMÜ, üçüncü sırada yer alarak ödül belgesi almaya hak kazandı.

18-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen kongreye Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini temsilen katılan Doç. Dr. Murat Tekin, “Öğrencilerimiz ve biz akademisyenler açısından faydalı bir kongre oldu. Genç spor bilimi insanlarının, özellikle de akademik kariyer düşünen öğrencilerin bu tarz kongrelere katılarak kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Bu tip etkinlikler onlar için birer fırsat.” şeklinde konuştu.

Kongrede öğretim elemanlarının rehberliğinde 11 farklı bildiri sunan KMÜ öğrencilerinin hazırladıkları bildiri başlıkları şöyle:

Atletizm Kros Sporcularının Başarı Algısı ve Hayal Etme Düzeylerinin Farklı Değişkenlere Göre İncelenmesi, Yaratıcı Dramaya Dayalı Oyunsal Formun Çocukların Sosyal Beceri Düzeylerine Etkisinin İncelenmesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda Öğrenim Gören Kadın Öğretmen Adaylarının Beden Algı Düzeylerinin İncelenmesi, Üniversite Öğrencilerinin Sosyal Kaygı ve Yaratıcılık Düzeylerinin Farklı Değişkenlere Göre İncelenmesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda Öğrenim Gören Öğrencilerin Yeme Tutumlarının İncelenmesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğrencilerinin Cinsiyet ve Yaş Değişkenine Göre Problem Çözme Düzeylerinin İncelenmesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğrencilerinin Cinsiyet ve Yaş Değişkenine Göre Karar Verme Düzeylerinin İncelenmesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda Öğrenim Gören Öğrencilerin Yalnızlık Düzeylerinin İncelenmesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda Öğrenim Gören Öğrencilerin Benlik Saygısı Düzeylerinin İncelenmesi, Spor Yapan ve Yapmayan Lise Öğrencilerinin Öğrenme Yaklaşımları ve Yaratıcı Kişilik Düzeylerinin Araştırılması, Spor Yapan ve Yapmayan Ortaokul Öğrencilerinin Biliş Üstü Farkındalık Düzeylerinin Belirlenmesi.

1-001.jpeg

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber