KMÜ Öğrencilerinden Arapça Münazara Programı

KMÜ Öğrencilerinden Arapça Münazara Programı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencileri, Arapça münazara programı gerçekleştirdiler. Programa KMÜ İslami İlimler Fakültesi akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin yanı sıra Prof. Dr. Ömer Dinçer

Öğretim Görevlisi Fawzy Eıd Bekhıt Abdelaal'in rehberliğinde programa hazırlanan öğrenciler Arapça konuşarak münazara, taklit, söyleşi ve tanıtım gibi farklı alanlarda bilgi ve yeteneklerini sergilediler. Akademik yılın başından itibaren Arapça eğitimi alan öğrenciler Abdelaal'in yönettiği oturumlarda sahnede yalnızca Arapça konuştular.

Programın münazara oturumunda öğrenciler iki farklı gruba ayrıldı. İlk grup, İslam ülkelerine seyahat etme, buradaki okullarda İslami İlimler eğitimi alma ve Arapçanın konuşulduğu ülkelerde eğitim-öğretim olanaklarını savunurken, ikinci grup Avrupa ülkelerine seyahati, Avrupa’da yaşayan Müslümanların yaşam koşulları ve özgürlük alanlarını, bilgi ve teknolojinin gelişimini görmek için Avrupa ülkelerini ziyaret etmeyi savundu.

Münazara oturumunun ardından öğrenciler, öğretim elemanlarının sınıftaki mimiklerini ve davranışlarını, ders anlatım tarzlarını ve öğrencilerle mülakatlarını yine Arapça yoluyla taklit ettiler. Konya’nın tarihi, kültürel ve turistik yönlerinin görsel materyaller eşliğinde tanıtıldığı programın son bölümde ise öğrenciler bir spor yorum programını canlandırarak ünlü bir sporcu hakkında röportaj gerçekleştirdiler. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber