KMÜ Öğrencilerinden Kadınlara Jest

KMÜ Öğrencilerinden Kadınlara Jest

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Öğrenci Toplulukları tarafından ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle farklı etkinlikler düzenlendi.

Toplum Gönüllüleri Öğrenci Topluluğunun gerçekleştirdiği ’Erkeklik İstisnai Bir Durumdur’ konulu fotoğraf sergisinde kadın-erkek eşitsizliği, toplumsal roller ve davranış kalıpları, şartlanmış düşünce biçimi gibi pek çok konuya dikkat çekildi. Sadece kadınların değil her iki cinsin de belli kalıplara sokulmaya çalışılmasının eleştirildiği sergide 32 fotoğrafa yer verildi.

Toplum Gönüllüleri Öğrenci Topluluğu Başkanı Kadir Balcı, sergi hakkında açıklamalarda bulunarak şunları ifade etti: “Kadın ve erkek toplumda tam anlamıyla eşit olmalı, cinsiyetler  arasında bir ayrım yapılmamalıdır. Kadınlar nasıl ağlıyorsa erkekler de ağlar. Önemli olan insani özelliklerdir. Şiddetten uzak, daha pozitif ve barış dolu yaşamamız dileğiyle, sergi alanını ziyaret eden herkese teşekkür ediyorum."

Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu tarafından gerçekleştirilen ‘Mor Balon’ dağıtımıyla ise kadınların her zaman hatırlanması gerektiğine dikkat çekildi. Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu Başkanı Fatih Meto, mor balon dağıtmaktaki amaçlarını açıklayarak “Mor renk kadınları temsil eder. Aynı zamanda romantizmin, duygusallığın ve tutkunun rengidir. Kadınlar Gününde genellikle çiçek dağıtılıyor. Biz alışılmışın dışına çıkmak için balon dağıtmak istedik. Ayrıca kadınların sadece 8 Mart'ta hatırlanmaması gerektiğine vurgu yapmak için 10 Mart'ı tercih ettik. Şu asla unutulmamalıdır ki kadınlar hayatımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Bizlere bugün eşlik eden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber