KMÜ Rektörü Akgül'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

KMÜ Rektörü Akgül'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun aldığı kararla 1978 yılından itibaren yer yıl 8 Mart'ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü; insanlık olarak daha iyi bir dünya inşası yolunda kadın haklarına saygı duymayı ve dünya nüfusunun yarısını oluşturan, ailenin, toplumun ve milletin temel taşı konumundaki kadınlara daha yüksek değer verilmesini hatırlatan önemli bir gündür.

Dünyamızda sevgi, şefkat ve barışın, sağlıklı nesiller için didinmenin, karşılık beklemeksizin hesapsız çalışmanın simgesi kadınları her türlü kötü muameleden korumak, onları layık oldukları hayat standartlarına kavuşturmak, huzurlu ve yaşanılası bir dünya var etmek toplumun tüm fertlerinin görevidir.

Bu düşüncelerle başta Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi mensupları olmak üzere tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, insanlık adına daha güzel ve aydınlık günler temenni ediyorum.”dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber