KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül'ün Nevruz Mesajı

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül'ün Nevruz Mesajı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Orta Asya'dan Balkanlara kadar çok geniş bir coğrafyada binlerce yıldır kutlanan Nevruz, Birleşmiş Milletler tarafından da 2010 yılında Dünya Manevi Kültür Mirası Listesine dahil edilmiş ve 21 Mart, Dünya Nevruz Bayramı olarak kabul edilmiştir.

Özünde baharın gelişini müjdeleyen Nevruz, ulusların kendi inanç ve kültürel değerlerine göre farklılıklar göstermekle birlikte her zaman doğaya saygı duymayı, zamanı gelince sıkıntılardan kurtulmayı, neşe içinde ayağa kalkmayı, birliği ve bütünleşmeyi temsil etmiştir.

Türk kültüründe baharı, yaşama sevincini, arınmayı, yenilenmeyi, dirilişi, bir arada olmayı, uyanan doğa ile birlikte bolluk ve bereketi simgeleyen Nevruz, çağlar boyunca aynı yüksek değerler temelinde kutlanmaya devam etmiştir.

Geçmişten günümüze kadar 'baharın gelişi' temasıyla milletimizi ortak bir idealde bir araya getiren Nevruz’un, bugün de milletimizi birleştiren, toplumsal kaynaşmamızı sağlayan, birlik ve beraberlik içinde güçlü bir Türkiye arzusunun filizlendiği bir güne vesile olmasını temenni ediyorum.

Bu münasebetle başta üniversitemiz personeli olmak üzere Karamanlı hemşehrilerimizin ve milletimizin Nevruz Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber