KMÜ'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği

KMÜ'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği

‘Vatan dediğin bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır’

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gençlik Kulübü Öğrenci Topluluğu tarafından ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma‘ programı düzenlendi. Çanakkale Zaferinin 103'üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe Karaman’da faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.  

‘Vatan dediğin bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır’

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Topluluk Başkanı Hanife Aydın’ın açılış konuşması ile devam etti. Aydın, “Çanakkale’de 103 yıl önce yüz binlerce vatan evladı bu vatanın bedelini ödemek üzere savaşa çağrılmıştır. Amacımız geçmişteki savaşların zaferleriyle mutlu olmak değildir. Amaç vatan savunmasıysa, hürriyet davasıysa, bir ölüm kalım mücadelesiyse eğer buna savaş diyemeyiz. Bunu anlatmak bizim boynumuzun borcudur. Çünkü vatan dediğimiz bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Gençlik Kulübü Öğrenci Topluluğu öğrencilerinin hazırlamış olduğu tiyatro gösterisi sahnelendi. Programın devamında Havva Bulut, Mustafa Özkaya, Burak Ayık ve Sena Gülşen isimli öğrenciler Çanakkale konulu şiirlerini seslendirdiler.

Program, müzik dinletisi ve Karamanlı Şair İbrahim Şaşma’nın okuduğu ‘Kan Kızılı Beyitler’ şiiri ile sona erdi.

csa20.jpg

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber