KMÜ'de 3 Bin Fidan Toprakla Buluştu

KMÜ'de 3 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörlüğü ve Karaman Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde 21 Mart Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle ‘fidan dikimi’ gerçekleştirildi.

KMÜ Engelsiz Üniversite Öğrenci Topluluğu’nun da destek verdiği etkinliğe Karaman Valisi Fahri Meral, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Orman İşletme Müdürü Fazıl Cabaroğlu, il protokolü, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

KMÜ yerleşkesi içerisinde daha önceden belirlenen beş hektarlık alanda hazır bekleyen 3 bin adet fidan Vali Meral, Rektör Akgül, protokol üyeleri ve minik öğrencilerin ellerinde toprakla buluştu.

Çınar, dişbudak, leylak, mazı, ardıç, mavi selvi, ıhlamur, akçaağaç ve badem başta olmak üzere 15’i aşkın farklı türden fidanı toprakla buluşturan öğrenciler, fidanları özenle toprağa dikerek can sularını verdiler.  

icerik-051.jpg

Fidan dikimi, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

KMÜ'de 3 Bin Fidan Toprakla Buluştu

KMÜ'de 3 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber