KMÜ'de ‘60+ Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi’ Başladı

KMÜ'de ‘60+ Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi’ Başladı

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sefa Usta, merkezin faaliyetlerini ve hedeflerini anlatarak, "Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi"nin çok yönlü bir eğitim programı sunacağını belirtti.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin öncülüğünde hayata geçirilen "60+ Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi"nin açılış töreni büyük bir katılımla gerçekleşti. Programa, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nevzat Aydın, Prof. Dr. Serkan Ada ve Prof. Dr. Mahmut Baykan, üniversite personeli, kursiyerler ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, üniversitenin tanıtım filmiyle devam etti ve açılış konuşmalarıyla zenginleşti.

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sefa Usta, merkezin faaliyetlerini ve hedeflerini anlatarak, "Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi"nin çok yönlü bir eğitim programı sunacağını belirtti. Uzman öğretim elemanları tarafından siyaset, tarih, iletişim, teknoloji, gastronomi, ekonomi, hukuk, sağlık, kültür ve sanat gibi çeşitli konularda eğitimlerin verileceğini vurguladı. Haftada iki gün olacak ve toplamda 56 saat sürecek bu programın zengin içeriği ile dikkat çekeceğini ifade etti. Teorik bilginin yanı sıra uygulamaya da önem verileceğini ve katılımcı bir sürecin sağlanacağını belirterek, kursiyerlerin gastronomi, müzik, kültür, sanat ve spor gibi farklı alanlarda etkinliklere katılacağını dile getirdi.

Prof. Dr. Usta, projenin başarısında emeği geçen herkese teşekkür ederek, eğitim programının faydalı olmasını temenni etti.

"Üniversite olarak üzerimize düşen misyonu yerine getireceğiz"

Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ise "Hızla gelişen teknolojiler ve artan yaşam standartlarının ve kalitesinin de etkisiyle ülkelerin yaş dağılımları benzer hızda değişmektedir. Günümüzde toplumların yaş ortalamalarının arttığını, nüfusun demografik bir dönüşüm içinde olduğunu ifade etmek gerekir. Dünyada ve Türkiye'de yaşlı nüfusun toplam nüfus içerisindeki oranı hızla artmaktadır. Bu artış da sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda yaş gruplarının dikkate alındığı değişim ve dönüşümlerin gerekliliğini göstermektedir. Birleşmiş Milletlerin 2030 sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden biri sağlıklı ve kaliteli yaşamdır. Bu meyanda toplumda her yaştaki bireylerin sağlıklı ve kaliteli bir yaşama sahip olması, bunun güvence altına alınması ve mutluluğunun desteklenmesi sağlanmalıdır. Bu durum da bireylere aktif ve sağlıklı bir yaş alma sürecinin sunulmasını gerektirmektedir. 12. Kalkınma Planında da aile içi ve kuşaklar arası ilişkilerin güçlendirilmesi ve buna ilişkin gönüllülük faaliyetlerinin artırılması ile genç-yaşlı iş birliğinin özendirildiği, yaş almış bireylerin deneyimlerini ve tecrübelerini gençlere aktardığı program ve projelerin uygulanması hedeflenmektedir. Bu çerçevede üniversitemiz de üzerine düşen misyonu yerine getirmek ve sürece katkı sunabilmek adına "60+ Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi'ni sizlere sunmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Habercilik hayret işidir"

Konuşmaların ardından eğitimin ilk açılış dersini veren Gazeteci-Yazar Ahmet Tek, mesleğiyle ilgili tecrübelerinden ve günümüzde gazetecilik mesleğinin öneminden bahsetti. Tek, "Habercilik hayret işidir. Hayret ise insanın özünde vardır. Hayreti olmayan kişi gazeteci olamaz. Gazetecilik; bir olayı takdim biçimidir. Hayatın renkli, güzel ve acıklı yanları haber olarak karşımıza çıkar. Günümüzde sosyal medyada sel gibi bilgiler paylaşılıyor fakat haberin özü, unsurları unutulmuş vaziyettedir. İnsanoğlu için emek vermediği hiçbir ürün kendisinin değildir. Emek, kutsal bir değerdir. Hiçbir haber emeksiz değildir. Haberi üreten muhabirdir ve habercilik salt olayın bir yerden bir yere nakledilmesidir. Gazeteci meraklı, bilgi birikimi olan ve mukayese yeteneği olan kişidir. Dünyanın en hızlı bayatlayan ürünü haberdir. Günümüzde duyulduğu an haber bitiyor" şeklinde konuştu.

Program, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ve hediye takdimlerinin ardından sona erdi.

Kmü’de ‘60+ Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi’ Başladı

Kmü’de ‘60+ Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi’ Başladı

Kmü’de ‘60+ Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi’ Başladı

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber