KMÜ'de ‘Bilim ve Eğitim-Öğretim Dili Türkçe’ Konferansı

KMÜ'de ‘Bilim ve Eğitim-Öğretim Dili Türkçe’ Konferansı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) himayesinde düzenlenen ‘Bilim ve Eğitim-Öğretim Dili Türkçe’ başlıklı konferans ve panele ev sahipliği yapacak.

2017 yılının ‘Türk Dili Yılı’ ilan edilmesi nedeniyle gerçekleştirilecek olan konferans ve panel, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile birlikte Necmettin Erbakan Üniversitesi, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu (AYK) ve Türk Dil Kurumunun (TDK) destekleriyle düzenlenecek.

Programda TÜBA Şeref Üyesi ve İbn-i Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Teoman Duralı’nın konferansının yanı sıra iki oturumlu bir panel düzenlenecek.

Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman’ın başkanlığını yürüteceği ilk oturumda TDK Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Çakmak, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Firdevs Karahan ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İdris Nebi Uysal konuşma yapacaklar.

AYK Başkanı Prof. Dr. Derya Örs’ün başkanlığını gerçekleştireceği ikinci oturumda ise Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Çakır ve Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Yaylı sunum yapacaklar.

‘Bilim ve Eğitim-Öğretim Dili Türkçe’ başlıklı konferans ve panel; 21 Ağustos Pazartesi günü, KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda, saat 11.00’de başlayacak.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber