KMÜ'de Çalın Davulları Çaydan Aşağı

KMÜ'de Çalın Davulları Çaydan Aşağı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Bir Türkü Bir Hikâye’ konulu programda bu hafta '‘Çalın Davulları Çaydan Aşağı’' türküsü ele alındı.

Her hafta farklı bir eserin hikâyesi ve türküsünün paylaşıldığı programda ilk olarak Yrd. Doç. Dr. Onur Aykaç, eser ile ilgili hikâyeyi dinleyenlerle paylaştı.

Yrd. Doç. Dr. Aykaç, türkünün hikâyesinin Selanik’te geçtiğini hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti: “Maddi durumu çok iyi olan Rüstem Ağa, kız çocukları olmasına rağmen bir oğlu olmasını çok istemektedir. Bir gün Mazganlılı Mehmet adında bir delikanlı ile tanışan Rüstem Ağa, delikanlıya yanında çalışmayı teklif eder ve Mehmet buna hayır diyemez. Mehmet, çalışmaya başladıktan bir süre sonra Rüstem Ağa’nın en küçük kızı Fitnat’a âşık olur ve bu sevda karşılıksız kalmaz. Rüstem Ağa’nın durumu öğrenmesinin ardından Mehmet’in ailesi kız istemeye gelir ve artık düğün hazırlıkları başlar. Fakat düğünden hemen önce Fitnat’ın ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenirler. Türkümüzde bu acıklı hikâyeyi anlatmaktadır.”

Program, hikâyenin dinleyicilere aktarılmasının ardından Müzik Öğretmeni Halil Erbay’ın bağlama eşliğinde türküyü seslendirmesiyle sona erdi. 

KMÜ'de Çalın Davulları Çaydan Aşağı

KMÜ'de Çalın Davulları Çaydan Aşağı

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber