KMÜ'de ‘Geleceğe Enerjimiz Kalsın’ Standı Açıldı

KMÜ'de ‘Geleceğe Enerjimiz Kalsın’ Standı Açıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Bilimleri Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Geleceğe Enerjimiz Kalsın’ konulu bilgilendirme standı açıldı.

Geleceğin en önemli konularından biri olan enerji verimliliği hakkında öğrencileri bilgilendirmek ve enerji tasarrufu konusunda farkındalık ortaya koymak amacıyla böyle bir çalışma başlattıklarını belirten KMÜ Mühendislik Bilimleri Öğrenci Topluluğu Başkanı Mesut Bitkin, ”Gündelik hayatta dişlerinizi fırçalarken, tıraş olurken, yüzünüzü yıkarken musluğu kapalı tutarak, yemek pişirirken fırının kapağını gerekmedikçe açmayarak, buzdolabını ısıtıcı kaynaklardan uzak yere koyarak, enerji koruyucu lambalar takarak ve kullanmadığınız odalardaki lambaları kapatarak da enerji tasarrufuna katkıda bulunabilirsiniz. Enerji tasarrufu yapalım ki geleceğe enerjimiz kalsın.” dedi.

Topluluk öğrencileri bu etkinliğe ilave olarak iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla da beş dakikalığına yerleşke içerisinde belirli noktalarda ışıkları kapatacaklarını ifade ettiler.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber