Kmü’de Girişimci-Yatırımcı Buluşmaları 3. Demoday Programı

Kmü’de Girişimci-Yatırımcı Buluşmaları 3. Demoday Programı

Kmü’de Girişimci-Yatırımcı Buluşmaları Gerçekleştirildi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Mevlana Kalkınma Ajansı iş birliği ile Girişimci-Yatırımcı Buluşmaları 3. Demoday Programı düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekteri İhsan Bostancı, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Şube Başkanı (MÜSİAD) Musa Akgül, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programda MEVKA Genel Sekteri İhsan Bostancı ve MÜSİAD Şube Başkanı Musa Akgül’ün selamlama konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın bir konuşma gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Aydın, “Girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi ve teknoloji alanında yeni girişimcilerin bölgeye kazandırılması bölge kalkınması için önemlidir. Bu kapsamda başarılı girişimlerin hayata geçirilmesi için girişimcilik konusunda farkındalık oluşturulması, girişimci adaylarının ve fikirlerinin geliştirilmesi ile girişimci ve yatırımcıların uygun şartlarda bir araya getirilmesinde ilgili kurum ve kuruluşların yapacakları iş birliklerine bağlıdır. KMÜ olarak başta Mühendislik Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda öğrencilerimiz girişimcilik konusunda dersler alıyor. Ayrıca bu dönem ilk defa Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde lisansüstü seviyesinde ‘inovasyon odaklı teknogirişim’ dersi açılmış ve öğrencilerimiz bu dersi almaya başlamıştır. Bu sayede girişimcilik motivasyonun oluşturulmasının yanında bu dersi alan öğrencilerin proje fikirlerinin de geliştirileceği bir ortam sağlanmaktadır.” dedi.

Konuşmaların ardından Ventures & Mentors League, Smartnet Project Kurucu ve CEO’su Ufuk Batum ile Girişimcilik ve İnovasyon Uzmanı Dr. Ayşe Kuyrukçu, yaptıkları sunumlar eşliğinde genç girişimci adaylarıyla tecrübelerini paylaştı.

Program, MEVKA TeknoGirişim derslerini alan ve mentorluk süreçlerinden geçen girişimci adaylarının proje fikirlerini yatırımcılara tanıtmalarının ardından sona erdi.

dsc-6626.jpg

dsc-6642.jpg

dsc-6629.jpg

dsc-6754.jpg

dsc-6758.jpg

 

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber