KMÜ'de Mathematica Uygulamaları Eğitimi Verildi

KMÜ'de Mathematica Uygulamaları Eğitimi Verildi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Mathematica Uygulamaları konulu eğitim programı düzenlendi.

Kamil Özdağ Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdem Uzun tarafından verilen eğitimde bir matematik yazılımı olan Wolfram Mathematica programının kullanım alanlarına, özelliklerine ve nasıl kullanılabileceğine dair konulara yer verildi.

"Program tek bir bilim dalına ait değildir"

Matematikçiler tarafından tarihin ilk dönemlerinden bu yana geliştirilen analitik ve sembolik hesaplama tekniklerinin Mathematica'nın içine entegre edildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Erdem Uzun, "Aslında program tek bir bilim dalına ait değildir, farklı bilim dallarından insanlar bu programa katkı sunmuştur. Bu özelliğiyle sadece matematik alanında değil tıp, coğrafya, fen bilimleri, mühendislik, astronomi gibi alanlarda da uygulama yapılabilmektedir." dedi.

Uzun, "Mathematica'nın en temel özelliği mutlaka kesin sonuç verir, yaklaşık bir sonuç vermez. Program kapsamında yüzlerce kod bulunmakta fakat bu kodları ezberlemeye gerek yok. Sadece programı nasıl kullanacağınıza dair teknik bilgiye sahip olduğunuz takdirde rahatlıkla istediğiniz işlemi yapıp sonuca hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz." açıklamasında bulundu.

Eğitim, Yrd. Doç. Dr. Erdem Uzun'un programın içeriği hakkında uygulamalı anlatımlarının ardından sona erdi.

Genel olarak program; denklemler, işlemler, integraller, matrisler, diziler, fonksiyonlar, vektörler gibi birçok çözümü uzun sürecek matematiksel işlemi kısa bir sürede çözerek insanların hayatını kolaylaştırıyor. Aynı zamanda geliştirilebilir bir sistem olma özelliğiyle kullanıcılara, hayal gücüne bağlı olarak projeler geliştirip bu projelerin diğer insanlara rahatlıkla ulaşabilmesini sağlayan bir paylaşım ağı sunuyor" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber